Vaikų krepšinio turnyre varžėsi 20 komandų | kl.lt

VAIKŲ KREPŠINIO TURNYRE VARŽĖSI 20 KOMANDŲ

  • 0

Kauno rajone įvyko kasmetis tarptautinis vaikų krepšinio turnyras „Christmas Cup 2023“ Kauno rajono mero taurei laimėti, kurį organizavo krepšinio mokykla „Tornado“. Tai didžiausias Lietuvoje rengiamas vaikų krepšinio turnyras.

Kaip ir kiekvienais metais, šiame turnyre dalyvavo gausus būrys mūsų šalies jaunųjų sportininkų ir svečių iš Švedijos, Latvijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Suomijos. Dėl nugalėtojų titulo varžėsi 20 komandų trijose amžiaus grupėse: gimusių 2000, 2009 ir 2010 metais.

2010 m. grupėje triumfavo komanda iš Šiaulių, įveikusi Kauno rajono krepšinio mokyklos „Tornadas“ jaunuosius krepšininkus. Trečią vietą laimėjo tauragiškiai.

2009 m. grupėje nugalėjo turnyro šeimininkai  „Tornado“ krepšininkai, finale įveikę šiauliečius, o trečioje vietoje liko Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokykla.

Tai didžiausias Lietuvoje rengiamas vaikų krepšinio turnyras.

Laukiamiausias buvo vyriausių vaikinų (gim. 2007) komandų finalas, kuriame turnyro nugalėtojos titulą apgynė krepšinio mokyklos „Perkūnas“ (Kaunas) komanda, įveikusi svečių iš Latvijos „DSN Riga“ komandą. Pirmame kėlinyje vyko apylygė kova, tačiau antrame iniciatyvą perėmė svečiai iš Latvijos ir susikrovė 11 taškų persvarą. Po ilgosios pertraukos kauniečiai spurtavo ir rezultatas vėl tapo lygus,  tada varžybos vyko taškas į tašką. Pergalingus taškus kauniečiai pelnė ketvirto kėlinio paskutinėmis minutėmis ir varžovams jau neleido priartėti. Varžybos baigėsi rezultatu 71:65.

Trečią vietą šiame pogrupyje iškovojo krepšinio mokyklos „Tornadas“ krepšininkai.

Turnyro uždaryme nugalėtojus sveikino ir prizus, medalius ir taures įteikė Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas, krepšinio mokyklos „Tornadas“ direktorius Dainius Čiuprinskas ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Talalas. Apdovanotos ne tik nugalėtojų komandos, bet ir simbolinis geriausių krepšininkų turnyro penketas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS