LKL čempionai sugrąžino skolą „Neptūnui“ | kl.lt

LKL ČEMPIONAI SUGRĄŽINO SKOLĄ "NEPTŪNUI"

„Sunkiausias dalykas Eurolygos komandoms yra išlaikyti koncentraciją bei žaisti rimtai tokias rungtynes “, - atsiduso Andrea Trinchieri. Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače klaipėdiečiai namie 75:95 neatsilaikė prieš Kauno „Žalgirį“ (17-2).

Buvusiam žalgiriečiui Vidui Ginevičiui debiutas prie "Neptūno" vairo nebuvo lengvas. Klaipėdiečiai patyrė šeštąjį pralaimėjimą per pastarąsias septynerias rungtynes. "Žalgiriui" tai buvo jau devintoji pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate.

Žalgiriečiai į kovą stojo nepamiršę sensacingo pralaimėjimo lapkričio 27 d. „Neptūnui“. Jie iškart atitrūko (22:9), o prie to svariai prisidėjo legionieriai: Kevarriusas Hayesas, Keenanas Evansas ir Edmondas Sumneris. Ignas Sargiūnas ir Timas Lambrechtas stengėsi, kad „Neptūnas“ pernelyg neatsiliktų (19:31), bet kitokių minčių turėjo tritaškius pataikę žalgiriečiai – 39:23. Po pirmosios mačo dalies kauniečiai pirmavo 48:35.

Po pertraukos skirtumas augo (52:35), puolime sunkiai sustabdomas buvo Laurynas Birutis. Tiesa, Ąžuolas Tubelis saugojo klaipėdiečius nuo triuškinamo atsilikimo (45:59), gerai realizuodamas baudas, nors intrigos atkurti „Neptūnui“ labiau taip ir nepavyko.

Maža to, kėliniui einant į pabaigą Zsomboras Maronka gavo techninę pražangą, ji skirta ir „Neptūno“ suolui.

Prieš paskutinį kėlinį „Žalgiris“ jautėsi gana ramiai (75:55). Kontrolės iš savo rankų Andrea Trinchieri auklėtiniai nepaleido ir laimėjo užtikrintai.

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 25 (9 atk. kam., 32 n.b.), Ignas Sargiūnas 11, Martynas Pacevičius 11, Thomasas Rutherfordas 8, Matas Vaitkus ir Žygimantas Janavičius 5 (11 rez. perd.).

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 17 (8 atk. kam.), Kevarriusas Hayesas 12 (7 atk. kam., 22 n.b.), Keenanas Evansas ir Rolandas Šmitas – po 11, Brady Manekas 9.

„Šiandien mano komanda buvo pakankamai susikaupusi, jog išlaikytų kontrolę, - aiškino A. Trinchieri, pažėręs ir komplimentų Ą. Tubeliui. - Jis yra labai geras žaidėjas, atletiškas aukštaūgis, galintis žaisti dviejose pozicijose. Ne veltui jis užfiksavo gerą statistiką, surinko beveik dvigubą dublį.

„Pasižiūrėjus pastaruosius „Žalgirio“ rezultatus - jie traiško LKL komandas ir laimi Eurolygoje. Iš šalies matosi, kad jie yra tikrai labai geros formos. Aišku, jokių pasiteisinimų, pralaimėjome, bet pralaimėjome tikrai solidžiai žaidžiančiam „Žalgiriui“. Akivaizdu, kad naujas treneris visiškai pakeitė veidą“, - kalbėjo laikinasis „Neptūno“ vairininkas Vidas Ginevičius.

 

GALERIJA

  • LKL čempionai sugrąžino skolą „Neptūnui“
  • LKL čempionai sugrąžino skolą „Neptūnui“
  • LKL čempionai sugrąžino skolą „Neptūnui“
zalgiris.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lyg

Šaras išeidamas į barsą, italą žalgiriui ir rekomendavo.

Jons

Neptūns glušių komanda

R

Super! ŠAUNUOLIAI ŽALGIRIEČIAI!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS