V. Spanoulis: Šarūnas kaip treneris buvo dar žaisdamas | kl.lt

V. SPANOULIS: ŠARŪNAS KAIP TRENERIS BUVO DAR ŽAISDAMAS

Trimis pralaimėjimais Eurolygos „Top 16“ etapą pradėjęs Kauno „Žalgiris“ pirmąją pergalę sieks iškovoti penktadienį namų rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Prieš rungtynes su žiniasklaida bendravęs praeityje Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs legionierius D.J. Strawberry teigė, jog sugrįžimas į Lietuvą priminė kartu su sostinės komanda patirtas akimirkas.

„Geras jausmas sugrįžti į Lietuvą. Turiu gerų prisiminimų iš sezono „Lietuvos ryte“. Smagu grįžti ir sužaisti dar vienerias rungtynes. Nuo metų Vilniuje esu labiau patyręs ir daugiau naudos komandai galintis suteikti krepšininkas. Kuomet atvykau į Lietuvą, aš dar buvau jaunas. 

Manau, kad „Olympiakos“ ekipa – didžiausias iššūkis per mano karjerą. Turime daug gerų ir talentų krepšininkų komandoje, tad turiu atrasti būdą, kaip pritapti šioje ekipoje, ir rasti savo vaidmenį joje. Pradžioje tai nėra lengva, bet save atradus, viskas yra žymiai paprasčiau. 

Geriausią gynybą Eurolygoje lemia mūsų darbas treniruotėse ir aistra. Mes mėgstame gintis, o apsigynus pasileisti į greitą puolimą. Jeigu norime būti geri puolime, mums reikia būti geriems gynyboje. 

Nemačiau daug „Žalgirio“ rungtynių šį sezoną. Žinau, jog yra sunku rungtyniauti prieš žalgiriečius, ypač Kaune. Jie turi naują trenerį, tad žiūrėsime, kaip seksis. Mūsų pranašumas šiame susitikime turėtų būti gynyba. Esame gynybinio stiliaus komanda, tačiau paskutinėse rungtynėse to nepademonstravome“, – kalbėjo D. J. Straberry.

Tuo metu „Olympiakos“ žvaigždė Vassilis Spanoulis šiame susitikime su „Žalgiriu“ stos į kovą prieš Šarūną Jasikevičių ir tautietį Ianą Vougiouką, su kuriais Pirėjo ekipos žaidėjui praeityje teko žaisti vienoje komandoje.

„Dešimtasis sezonas Eurolygoje klostosi pakankamai gerai, esame „Top 16“ etape, turime susikoncentruoti ir dirbti, kadangi kiekvienos rungtynės yra labai svarbios. Patyrus traumą, ta pertrauka man padėjo sustyguoti žaidimą ir dabar jaučiuosi geriau nei sezono pradžioje. Dabar esu labiau naudingas komandai, nes galiu padaryti tai, ko manęs reikalauja. 

Rungtynės prieš buvusius komandos draugus lieka tiesiog rungtynėmis. 40 minučių aikštėje būsime varžovai. Man buvo didžiulė garbė rungtyniauti su Šaru, o su Ianu esame draugai nuo Graikijos rinktinės laikų. Taigi 40 minučių būsime priešininkai, bet vėliau vėl draugai. 

Jau žaisdamas su Š. Jasikevičiumi tikėjausi, kad vieną dieną jis taps treneriu. Galima sakyti, jog Šarūnas buvo kaip treneris dar žaidžiant, tad jam įsivažiuoti į šią rolę neturėtų būti sunku. 

„Žalgirio“ pranašumai gali būti tokie, kad jie turi naują vyriausiąjį trenerį, kas leidžia žaidėjams iš naujo parodyti, ką jie gali. Taip pat „Žalgirio“ arena visada būna pilna, kas skatina krepšininkus žaisti geriau. Bus sunku“, – sakė V. Spanoulis.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ dvikova penktadienį Kaune startuos 19.45 val.

„Olympiakos“ per tris turus yra pasiekusi dvi pergales bei F grupėje užima trečiąją vietą.

Išsamesni D. J. Strawbery ir V. Spanoulio komentarai:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS