Vangaus žaidimo supykdytas „Žalgirio“ treneris svaidėsi žaibais | kl.lt

VANGAUS ŽAIDIMO SUPYKDYTAS „ŽALGIRIO“ TRENERIS SVAIDĖSI ŽAIBAIS

Martinas Schilleris pratrūko. Po „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių Kauno „Žalgirio“ arenos rūbinė drebėjo nuo įsiutusio austro balso. Trenerį iš kantrybės išvedė jo auklėtiniai, vos ne vos palauže kovingą Prienų „CBet“ ekipą.

Stebuklingas išsigelbėjimas ketvirtajame kėlinyje ir pratęsimas, per kurį taip pat teko pasinervinti. Toks rungtynių su prieniškiais scenarijus supykdė M.Schillerį, dar nespėjusį atsigauti po komandos sutriuškinimo Tel Avive (kauniečiai ketvirtadienį net 28 taškais nusileido „Maccabi“ ekipai). Tad po sekmadienio rungtynių austras nebevyniojo žodžių į vatą.

Spaudos konferencijoje paklaustas apie savo pykčio priežastis, jis atkirto: „Jie įmetė per daug taškų, patys matėte rungtynes“.

Tiesa, net ir pyktelėjęs M.Schilleris pasveikino varžovus su geru pasirodymu.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti varžovus su puikiomis rungtynėmis. Pirmoje rungtynių dalyje mūsų gynyba greitajame puolime ir atkovoti kamuoliai nefunkcionavo. Antroje rungtynių dalyje neveikė vienas prieš vieną gynyba“, - sakė jis.

Paklaustas, kodėl žalgiriečiai netroško noru reabilituotis už skausmingą nesėkmę Eurolygos mače, austras gūžtelėjo pečiais.

„Nežinau, turiu pažiūrėti rungtynių įrašą, bet, manau, žaidėjai norėjo laimėti“, – sakė jis.

Tuo tarpu „CBet“ treneris Mantas Šernius, dėl traumų ir viršyto pražangų limito per pratęsimą galėjęs remtis tik penkiais krepšininkais, neslėpė padėkos savo kovingai ekipai.

„Galima sakyti, kad žaidėme tą patį, ką ir praėjusiose rungtynėse (prieš keletą dienų Prienuose „Žalgiris“ laimėjo be vargo), bet šį kartą viską išpildėme daug solidžiau. Situacija taip klostėsi, kad galėjome laimėti. Apmaudu, kad nepavyko. Paskutinėje atakoje šiek tiek pavėlavome, jaunimui pritrūko patirties, bet mums tai yra labai gera pamoka“, - dėstė M.Šernius.

Treneris pabrėžė jaunojo talento Tomo Digbeu, surinkusio net 35 naudingumo balus, indėlį.

„Jis suprato, kad jei dirbs taip, kaip dirbo, kai atvyko į Prienus – jis negali būti žaidėjas. Jei jis dirbs taip, kaip dirba dabar – aš tikiu, kad jis gali sugrįžti į „Žalgirį“, - apie jaunąjį prancūzą, priklausantį „Žalgiriui“, kalbėjo vairininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS