Vėl įstrigo: „Rockets“ atsiėmė pasiūlymą D. Motiejūnui | kl.lt

VĖL ĮSTRIGO: "ROCKETS" ATSIĖMĖ PASIŪLYMĄ D. MOTIEJŪNUI

  • 0

Panašu, kad pabaigos Donato Motiejūno ir Hjustono „Rockets“ ekipos istorijoje dar nematyti.

Trečiadienį Teksaso ekipa oficialiai atsiėmė anksčiau pateiktą pasiūlymą 26 metų 213 cm ūgio kauniečiui.

Šią žinią skelbia žurnalistas Marcas Steinas, kuris pirmasis pranešė ir apie mėnesio pradžioje pateiktą „Rockets“ pasiūlymą.

Lapkričio pradžioje atrodė, kad abiems pusėms pavyks susitarti. Tuomet „Rockets“ pasiūlė ilgalaikį kontraktą, pagal kurį kaunietis pirmaisiais jo metais uždirbtų 7 milijonus JAV dolerių.

Lapkričio 23-oji diena buvo tam tikra lemiama diena. Jeigu Motiejūnas sutartį su „Rockets“ būtų pasirašęs po lapkričio 23 dienos, šį negalėtų lietuvio išmainyti iki pat sezono pabaigos.

Motiejūnui nesusitarus su „Rockets“, jis išlieka apribotuoju laisvuoju agentu. Praėjusią vasarą Motiejūnas galėjo tikėtis pelningo kontrakto, tačiau viskas sugriuvo vasarį, kuomet puolėjas buvo iškeistas į Detroito „Pistons“ ekipą. Joje aukštaūgis nepraėjo medicininės apžiūros ir buvo grąžintas į Hjustoną. Tai galėjo išgąsdinti kitas komandas, kurios vis dar galėtų pasiūlyti lietuviui kontraktą.

Spalio viduryje buvo pasirodę pranešimų, kad puolėjas iš Lietuvos domina Stambulo „Darussafaka“ ekipą.

Praėjusį sezoną Motiejūnas sužaidė 42 mačus, o aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 15 minučių. Per jas lietuvis vidutiniškai pelnydavo po 6,5 taško ir atkovodavo po 3,2 kamuolio per rungtynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS