Vestuvės ir traumos rinktinės nesutrikdys | kl.lt

VESTUVĖS IR TRAUMOS RINKTINĖS NESUTRIKDYS

  • 0

Dvi nesėkmės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje ištrynė šypseną iš Kazio Maksvyčio veido, tačiau aimanuoti laiko jis neturi. Trumpam mintis apie buksuojantį Kauno „Žalgirį“ šalin nuvijęs strategas vakar sudėliojo Lietuvos krepšinio rinktinės planus ateinančiai vasarai.

„Mūsų laukia įtempta, bet įdomi vasara – tiek oficialios, tiek draugiškos rungtynės“, – dėstė K.Maksvytis.

Vairininko žodžiais, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir rinktinės trenerių štabas repeticijoms prieš pasaulio čempionato atrankos kovas ir rudenį vyksiantį Europos čempionatą išsirinko stiprius varžovus.

Latvijos rinktinė, su kuria birželio 22 d. Rygoje pasigalynės lietuviai, žada surinkti stipriausią žaidėjų sudėtį. Rugpjūčio pabaigoje laukia du pasimatymai su pasaulio čempione Ispanijos komanda.

„Mūsų tikslas – surinkti geriausius žaidėjus. Džiaugiuosi, kad dauguma pareiškė norą atstovauti rinktinei. Vienintelis, iškėlęs klausimą – Edgaras Ulanovas. Juk yra traumų ir dar kitų dalykų, bet griežto ne Edgaras nepasakė. Visi kiti, jei bus sveiki, nori atstovauti Lietuvos rinktinei“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– Kokia bus Lietuvos rinktinės sudėtis liepos 1–4 d. vyksiančiose pasaulio čempionato atrankos dvikovose su Bulgarija ir Čekija?

– NBA žaidėjai tikriausiai atvyks tik prieš Europos čempionatą. Taip yra dėl NBA taisyklių. Lukas Lekavičius paprašė vėliau prisijungti, kadangi jo laukia vestuvės. Kol kas sąrašas yra derinamas, tam turime laiko. Į antrąjį pasaulio čempionato atrankos etapą ir Europos čempionatą turėtų susirinkti turbūt visi geriausieji.

– Kiek E.Ulanovo vasaros planams turi įtakos jo trauma?

– Nemanau, kad turi. Tai turėtų būti trumpalaikė pertrauka (prognozuojama, kad „Žalgirio“ puolėjas pasveiks per tris savaites – aut. past.).

– Ar NBA taisyklės atsilieps Igno Brazdeikio galimybėms grįžti į Lietuvą?

– Dėl Igno dar reikia gauti FIBA leidimą, kad jis galėtų atstovauti mūsų šaliai. Be to, jo galimybes dar labiau sunkina, kad baigiasi sutartis su NBA klubu. Kyla ir draudimo klausimų. Dar yra 28 dienų limitas, kurias leidžiama skirti NBA žaidėjams pasiruošti. Ignas yra išreiškęs norą atstovauti rinktinei, tad palaikome su juo ryšį.

– Ar, perėmus „Žalgirio“ vairą, labai pasikeitė jūsų darbas prie rinktinės planų?

– Tiesiogiai nepasikeitė. Dar nebuvo taip, kad vienu metu vyktų ir klubo, ir rinktinės rungtynės. Tačiau kasdieniai planai kažkiek keičiasi. Manau, susitvarkysime.

Pirmasis Lietuvos krepšininkų vasaros varžybų ciklas prasidės birželio 16-ąją ir baigsis liepos 4-ąją, antrasis prasidės liepos 25-ąją ir baigsis rugpjūčio 30-ąją, kai rinktinė išvyks į Europos čempionato finalo turnyrą.


Rungtynės

Birželio 22 d. Latvija– Lietuva (draugiškos, Ryga), 26 d. Lietuva–Latvija (draugiškos, Šiauliai);

liepos 1 d. Bulgarija–Lietuva (pasaulio čempionato atranka, Samokovas), 4 d. Lietuva–Čekija (pasaulio čempionato atranka, Klaipėda);

rugpjūčio 4 d. Lietuva–Estija (draugiškos, Panevėžys), 8 d. Lietuva–Šiaurės Makedonija (draugiškos, Kaunas), 9 d. Lietuva–Šiaurės Makedonija (draugiškos, Alytus), 11 d. Lietuva–Suomija (draugiškos, Vilnius), 16 d. Ispanija–Lietuva (draugiškos, Gran Kanarija), 18 d. Lietuva–Ispanija (draugiškos, Vilnius), 19 d. (Vilnius) Lietuva–Nyderlandai (draugiškos, Vilnius), 24 d. ir 27 d. – pasaulio čempionato atranka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS