Vieniems – karantinas, kitiems – treniruotės | kl.lt

VIENIEMS – KARANTINAS, KITIEMS – TRENIRUOTĖS

Eurolygos komandos į karantiną sureagavo skirtingai: vienos, tarp jų ir Kauno "Žalgiris", laikinai išsiskirstė, kitos treniruojasi.

"Žalgiris" – be legionierių

Eurolygos varžybos dėl koronaviruso pandemijos sustabdytos iki balandžio 11-osios, tačiau gali būti, kad apribojimai bus pratęsti.

Nutraukus ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą, "Žalgirio" klubas nutarė leisti žaidėjams bei treneriams neribotam laikui palikti komandą.

Į savo tėvynes išvyko Kauno ekipos legionieriai – amerikiečiai Thomasas Walkupas, Zachas LeDay, Kelvinas Creswellas Riversas ir Nigelas Hayesas, australas Jockas Landale'as.

Be to, žalgirietis Martinas Gebenas persikėlė į JAV pas ten gyvenančią žmoną.

Vienas netikėčiausių pokyčių dėl karantino – Atėnuose: į JAV išvyko ir su nauja ekipa rankomis sukirto buvęs "Panathinaikos" vyriausiasis treneris amerikietis Rickas Pittino, iki šiol tvirtinęs, kad visomis jėgomis ves Graikijos grandus į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

"Panathinaikos" kol kas nepaskelbė, kas pakeis 67-erių R.Pittino. Jo asistentai buvo Graikijos krepšinio specialistai Giorgos Vovoras, Dimitris Koustenis ir George'as Kalaitzis.

Gali prireikti korektyvų

"Manau, kad Eurolygos sezonas bus pratęstas, bet tik nuo atkrintamųjų varžybų. Deja, tai reikštų, kad "Žalgiriui" šis sezonas – baigtas", – svarstė Kauno komandos puolėjas N.Hayesas.

Lietuvos čempionai (12 pergalių, 16 pralaimėjimų) yra 9-oje vietoje.

Vietas ketvirtfinalyje jau yra užsitikrinusios penkios komandos – Stambulo "Anadolu Efes" (24–4), Madrido "Real" (22–6), "Barcelona" (22–6), Maskvos CSKA (19–9) ir Tel Avivo "Maccabi" (19–9).

6–8 vietose – "Panathinaikos" (14–4), Maskvos srities "Chimki" (13–15) ir Stambulo "Fenerbahce" (13–15).

Tarp "Žalgiriui" likusių dvikovų – itin svarbios akistatos su "Fenerbahce" ir ant kulnų lipančia "Valencia" (12–16, 10-oji vieta).

"Mūsų prioritetas – užbaigti turnyrą pagal numatytą reglamentą: sužaisti likusius reguliaraus sezono šešių turų mačus, atkrintamąsias rungtynes ir surengti finalo ketverto varžybas. Jeigu prireiks, tvarkaraštis bus itin kompaktiškas, – rašoma Eurolygos pranešime. – Galimi ir alternatyvūs scenarijai. Finalo ketverto turnyras numatytas gegužės 22–24 d. Kelne, tačiau didėja tikimybė, kad prireiks korektyvų. Jau pradėjome derybas su Kelno miesto ir "Lanxess" arenos vadovais."

Su žiūrovais ar be jų?

Eurolygos lyderio "Anadolu Efes" puolėjas Chrisas Singletonas siūlo savąjį sezono pabaigtuvių variantą.

Amerikiečio modelis remiasi JAV studentų krepšinio čempionato (NCAA) atkrintamųjų varžybų formatu.

Visi aštuoniolika Eurolygos klubų būtų suskirstyti į dvi grupes. Pirmiausia aštuntą ir devintą vietas užimančios ekipos sužaistų papildomas rungtynes dėl vietų aštuntukuose. Po to šešiolika komandų kautųsi (iki vienos pergalės) skirtinguose miestuose (pavyzdžiui, po aštuonias Stambule ir Madride), kol paaiškėtų finalo ketvertukas.

Pagal Ch.Singletono projektą, mačai vyktų be žiūrovų, tačiau juos būtų galima transliuoti.

"Varžybos be sirgalių – bausmė ir jiems, ir sportininkams. Kokia tokiu atveju profesionalaus sporto prasmė?" – pareiškė Sankt Peterburgo "Zenit" klubo generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnas.

Prioritetas – užbaigti Eurolygos turnyrą pagal numatytą reglamentą, tačiau galimi ir alternatyvūs scenarijai.

CSKA žengė į aikštę

"Anadolu Efes" stratego Ergino Atamano nuomone, Eurolygos turnyras galėtų būti atnaujintas ne anksčiau kaip gegužę.

"Norisi galvoti optimistiškai, bet abejoju, kad varžybos bus atnaujintos balandį – karantino tendencija perša mintis apie gegužę, – svarstė E.Atamanas. – Ar pavyks tinkamai pasiruošti likusioms kovoms? Neįmanoma, kad po mėnesio ar pusantro pertraukos žaidėjai vėl imtų lengvai bėgioti. Treniruotės labai svarbios tiek fiziškai, tiek psichologiškai, o dykinėjimas veikia priešingai."

"Nekantriai laukiame karantino pabaigos. Nė vienas legionierius neišvyko. Treniruojamės, darbo planas sudarytas artimiausioms dviem savaitėms. Jeigu bus leista surengti draugiškas rungtynes, tikrai nepraleisime tokios progos", – sakė Maskvos srities "Chimki" ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

R.Kurtinaitis (kairėje) ir "Chimki" puolėjas latvis J.Timma nekantriai laukia karantino pabaigos.

Nedykaduoniauja ir CSKA krepšininkai. Pasitelkę socialinius tinklus, jie pakvietė savo sirgalius sudaryti dvi Maskvos klubo komandas, kurios vėliau žaidė treniruotės pobūdžio rungtynes, jos buvo transliuojamos internete. "Mėlynieji" įveikė "Raudonuosius" 103:72. Nugalėtojams 19 taškų pelnė Darrunas Hilliardas, pralaimėjusiųjų gretose pasižymėjo Mike'as Jamesas – 26 tšk.

Treniruojasi ir Sankt Peterburgo komanda. "Dirbame visa jėga. Po pratybų – iškart namo, skaitome, žiūrime serialus ir, žinoma, dažnai plauname rankas. Nepanikuojame", – kalbėjo "Zenit" puolėjas Vladislavas Truškinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS