A. Viskontas: grūdina ir mėgėjų varžybos | kl.lt

A. VISKONTAS: GRŪDINA IR MĖGĖJŲ VARŽYBOS

  • 0

„Tai, kad šios varžybos – reikalingos ir naudingos, man pritars ne vien profesionalo karjerą užbaigę kolegos ar mėgėjiškai žaidžiantys krepšinio entuziastai, bet ir sporto mokyklų treneriai bei jų auklėtiniai“, – sakė kretingiškis Aidas Viskontas.

Trijų lygų patirtis

Buvęs Lietuvos jaunių, jaunimo ir vyrų rezervinės rinktinės žaidėjas A. Viskontas per savo karjerą rungtyniavo trijuose pagrindiniuose šalies krepšinio divizionuose.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jis atstovavo Vilniaus „Sakalų“ ir „Perlo“, Klaipėdos „Neptūno“, Kėdainių „Nevėžio“, Panevėžio „Techaso“, Prienų „Rūdupio“, Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoms, Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) – Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“, Palangos „Kuršių“ ir „Kretingos“ ekipoms, o Regionų krepšinio lygoje (RKL) – Kretingos klubui.

Šiuo metu 37-erių krepšininkas su bendražygiais iš Kretingos dalyvauja Klaipėdos krepšinio mėgėjų „Bendruomenių“ taurės turnyre, kuriame tai pat varžosi ir A. Viskonto gimtojo miesto krepšinio mokyklos auklėtinių ekipa.

„Pirmą kartą dalyvauju šiose varžybose ir man jos patinka, įdomu, juo labiau kad kituose kolektyvuose yra žaidėjų, su kuriais anksčiau esu žaidęs vienoje komandoje ar buvome varžovai“, – kalbėjo A. Viskontas.

Ištikimas Kretingai

2021–2022 m. sezoną 186 cm ūgio atakuojantis gynėjas vilkėjo „Kretingos“ marškinėlius, bet, pasibaigus NKL čempionatui, nutarė atsisveikinti su didžiuoju krepšiniu.

„Nusprendžiau, kad atėjo metas pokyčiams. Juos paskatino ir tai, kad mano pagrindinis darbas nesusijęs su krepšiniu – teko nuolat ieškoti aukso vidurio, kaip suderinti treniruotes, varžybas ir kasdienius reikalus, tad galiausiai krepšinis liko laisvalaikiui“, – pasakojo A. Viskontas.

Pasak Aido, išmėginti jėgas uostamiesčio „Bendruomenių“ taurės turnyre kretingiškiai krepšinio mėgėjai nusprendė neatsitiktinai.

„Pernai mūsų mieste atidarytas ilgai lauktas naujas sporto centras, tad sąlygos akivaizdžiai pagerėjo. Anksčiau glaudėmės mokyklų salėse, kur ne visos aikštės atitiko būtinus reikalavimus“, – teigė A. Viskontas.

Tikslas – prizinė vieta

Šį sezoną dėl „Bendruomenių“ taurės varžosi septynios komandos, dar aštuonios kovoja „Mano BŪSTO“ taurės turnyre.

Varžybas remia bendrovė „Mano BŪSTAS“.

Kretingiškis jau yra tarp naudingiausių ir rezultatyviausių „Bendruomenių“ taurės žaidėjų.

„Varžybų lygis neblogas. Kiekvienos ekipos potencialas – skirtingas, tačiau bent mūsų komandai lengvų rungtynių kol kas nebuvo“, – svarstė A. Viskontas.

Jo nuomone, tokių turnyrų organizatoriai ir rėmėjai nusipelnė tik komplimentų.

„Čia itin gera patirties mokykla jaunuoliams: pajausti, koks yra vyrų krepšinis, ir įsitikinti, kas laukia ateityje, jeigu baigus sporto mokyklą tektų atstovauti aukštesnio meistriškumo komandoms. Nesvarbu, kad tai – krepšinio mėgėjų lyga, bet ir joje yra ko ir iš ko pasimokyti, grūdintis“, – sakė A. Viskontas.

Pasak „Kretingos“ ekipos lyderio, šio sezono tikslas „Bendruomenių“ taurės turnyre – prizinė vieta.

„Susibūrėme ne vien pažaisti. Manau, kad labai svarbus bus atkrintamųjų varžybų etapas. Tikiuosi, jį įveiksime sėkmingai“, – reziumavo A. Viskontas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS