Vyrų rinktinė žais Vilniuje, krepšininkės – Stambule | kl.lt

VYRŲ RINKTINĖ ŽAIS VILNIUJE, KREPŠININKĖS – STAMBULE

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė artimiausias dvejas Europos čempionato atrankos rungtynes žais savo aikštėje, moterų komanda – Turkijoje.

Surengs "burbulą"

Tai lėmė Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos valdybos sprendimas.

Nutarta šiemet lapkritį numatytas "EuroBasket" atrankos varžybas rengti vadinamuosiuose "burbuluose" – vienoje sporto bazėje.

Tad lietuvių dvikovos C grupėje su danais (27 d.) ir belgais (29 d.) vyks Vilniuje, "Siemens" arenoje.

Lietuvos sostinėje taip pat rungtyniaus čekai: jie 27 d. susitiks su Belgijos komanda, o 29 d. – su Danijos krepšininkais.

"Į aštuonių grupių "burbulus" pretendavo vienuolika šalių. Mūsų grupės šalys, sužinojusios, kad mes – tarp kandidatų, savo paraiškų neteikė", – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Mūsų grupės šalys, sužinojusios, kad mes – tarp kandidatų, savo paraiškų neteikė.

Žiūrovai turi vilčių

"Iš Lietuvos vyriausybės prašėme vieno – prisidėti dėl COVID-19 testavimo, tačiau didžioji dalis "burbulo" išlaidų teks rinktinėms ir FIBA, – teigė M.Špokas. – Renginio sąmatą sudarys apie 280 tūkst. eurų, bet jie liks Vilniaus savivaldybei ir Vyriausybei pagal surinktus mokesčius."

Anot M.Špoko, "burbulo" sąlygos bus išskirtinės: nė vienas žaidėjas ar rinktinės personalo narys negalės išeiti į miestą, bus galima važiuoti tik į treniruotę ar į rungtynes.

Ar "Siemens" arenoje vyksiančias varžybas galės stebėti žiūrovai?

"Tai paaiškės prieš pat turnyrą. FIBA sprendžia atsižvelgusi į šalyje susiklosčiusią epidemiologinę situaciją. Šiandien mes galėtume  sirgaliams atverti maždaug pusę arenos – apie 6,5 tūkst. vietų", – sakė M.Špokas.

Laukia ir Talinas

A grupės komandos (Ispanijos, Izraelio, Lenkijos ir Rumunijos) turėtų rungtyniauti Valensijoje.

B grupės "burbulas" (Estija, Italija, Rusija, Šiaurės Makedonija) planuojamas Taline, o D grupės (Turkija, Kroatija, Švedija, Nyderlandai) – Stambule.

E grupės ekipos (Suomijos, Serbijos, Sakartvelo ir Šveicarijos) bus kviečiamos į suomių miestą Espą, F grupės rinktinės (Slovėnijos, Vengrijos, Ukrainos ir Austrijos) – į Liublianą, G grupės komandos (Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Juodkalnijos) – į prancūzų Po, o H grupės krepšininkai (Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos, Bulgarijos ir Graikijos) – į Sarajevą.

Pabaigtuvės – kitąmet

2021-ųjų vasarį numatytos paskutinės "EuroBasket" atrankos etapo rungtynės.

19 d. lietuviai turėtų žaisti svečiuose su čekais, o 22 d. taip pat išvykoje – su danais.

"FIBA jau yra nusprendusi, kad kitąmet vasarį varžybos bus organizuojamas tokiu pačiu principu. "Burbulų" šeimininkai paaiškės šiemet gruodį. Yra daug paraiškų. Pranašumo kol kas neturime, bet jei mes būtume gerai įvertinti po lapkričio turnyro, tuomet visko galėtų būti", – svarstė LKF generalinis sekretorius-direktorius.

Lietuvos krepšininkai C grupėje šiemet vasarį 65:86 pralaimėjo belgams ir 97:89 nugalėjo čekus.

Keliaus į Turkiją

Manto Šerniaus treniruojama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Europos čempionato atrankos rungtynes lapkritį žais Stambule.

Mūsiškių laukia mačai su serbėmis ir albanėmis.

Iki šiol lietuvės E grupėje 108:43 sutriuškino Albanijos komandą, tačiau 51:74 nusileido Turkijos krepšininkėms, kurios neatsilaikė prieš Serbijos ekipą (56:59).

2021 m. vasarį numatytos Lietuvos krepšininkių dvikovos su turkėmis ir serbėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS