Krepšinio ekspertus žavi komandinis „Žalgirio“ žaidimas | kl.lt

KREPŠINIO EKSPERTUS ŽAVI KOMANDINIS „ŽALGIRIO“ ŽAIDIMAS

„Treneris man kalba apie gynybą, bet taip pat nori, kad rinkčiau taškus ir kovočiau dėl kamuolio“, – atskleidė Kauno „Žalgirio“ legionierius Brady Manekas, per Eurolygos mačą Vitorijoje su kaupu pateisinęs Kazio Maksvyčio lūkesčius.

Kamuolį gauna laiku

Kauno krepšininkai Vitorijoje 99:82 nugalėjo „Baskonia“ ekipą, o B. Manekas sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes Eurolygos turnyre.

24-erių 206 cm ūgio puolėjas pelnė 17 taškų (pataikė 5/5 tritaškių), keturiolika kartų atkovojo kamuolį ir surinko 27 naudingumo balus.

„Turiu gerus komandos draugus, jie mane laiku suranda, kai tik atsilaisvinu nuo varžovų gynėjo“, – sakė B. Manekas.

„Palikti jį be priežiūros negalima – tikrai įmes tritaškių“, – patvirtino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris K. Maksvytis.

Žalgiriečiai pataikė iš viso 14 tritaškių iš 21 (67 proc.). Pasižymėjo ir Dovydas Giedraitis (3/3), Rolandas Šmitas (3/4), Tomas Dimša (2/4), Keenanas Evansas (1/3).

Lyderiai: žalgirietis R. Šmitas (dešinėje) surinko 27 naudingumo balus, „Baskonia“ puolėjas Ch. Moneke – 37. / baskonia.com nuotr.

Kur dingo L. Lekavičius?

„Du žaidėjai negali laimėti prieš penkis. Krepšinyje taip nebūna“, – pabrėžė Vitoldas Masalskis.

Buvusio žalgiriečio teigimu, puikiai sužaidė du „Baskonia“ krepšininkai – Chima Moneke ir Marcusas Howardas. Lietuvos čempionų gretose prie pergalės svariai prisidėjo visas starto penketas.

– Žalgiriečiai Vitorijoje laimėjo po trejų metų pertraukos. Kokie faktoriai lėmė, kad šįsyk „Baskonia“ tvirtovė buvo užimta?

– Pirmiausia, mūsų „ketvirtųjų numerių“ – B. Maneko ir R. Šmito – įspūdingas pasirodymas. Šiemet mes turime ne tik metikų, bet ir snaiperių. Metikai kartais pataiko 7 metimus iš 10, o kartais – tik 2. B. Manekas pademonstravo, kad snaiperis yra stabilus visada. Žavi jo rankos taiklumas, greitas kamuolio išmetimas. Taip pat ir komandinis mūsiškių žaidimas buvo daug geresnis. Pagal šį aspektą kol kas „Žalgiris“ patenka į geriausių Eurolygos komandų šešetą.

Trauma: „Olympiakos“ naujokas I. Brazdeikis praleido jau dvejas Eurolygos rungtynes. / olympiacosbc.gr nuotr.

– Regis, efektyviau nei per mačą Madride su „Real“ dirbo ir mūsų trenerių štabas, po kaulelį išnarstęs Vitorijos komandos taktiką…

– Šį sezoną stebėdamas „Žalgirį“, „Barceloną“ ir kai kurias kitas komandas ėmiau abejoti, kas duoda geresnį rezultatą: ar griežtas, itin reiklus treneris, ar žmogiškesnis, demokratiškesnis specialistas? Iš „Barcelonos“ išėjus Šarūnui Jasikevičiui daug kas abejojo Rogerio Grimau galimybėmis, bet dabar matome, kad Katalonijos atstovai žaidžia labai solidžiai. Taip pat ir Kazio „Žalgiris“. Treneriai – neatsiejama žalgiriečių pergalių dalis. Ypač džiugina, kad šiemet jie ne tik labiau susitvarkę gynybą, nei buvo pernai, bet ir turi stabilių ginklų užbaigti atakas.

– Jau ne pirmą mačą patikimai sužaidė D. Giedraitis. Kaip iš atsarginių suolo šildytojo jis tapo vienu svarbiausių gynėjų?

– Dovydas, būdamas 23 metų, yra stiprus psichologiškai. Jis jaučia trenerio pasitikėjimą, todėl nieko nebijo. Kai žmogumi pasitikime, jis gali duoti daugiau naudos. Kiek apmaudu dėl kito gynėjo Luko Lekavičiaus. Kur jis dingo? Žvelgiant į Lietuvos rinktinės perspektyvas, man gaila, kad tokie svarbūs lietuviai kol kas žaidžia blankiau nei pernai. Juk dar neseniai Lukas tempė visą „Žalgirį“. Tikiuosi, jis sugebės atsikovoti žaidimo laiko konkuruodamas su pajėgiais legionieriais.

I. Brazdeikis gydosi

Spalio 27-ąją „Žalgiris“ pratęs akistatų su Ispanijos atstovais seriją – į Kauną atvyks „Valencia“.

Valensijos komanda per tris Eurolygos turus iškovojo tris pergales: 70:65 įveikė „Monaco“, 77:74 – Stambulo „Fenerbahce“ ir 75:66 – Tel Avivo „Maccabi“.

„Valencia“ šiek tiek stebina savo gerais rezultatais, bet tai tik sezono pradžia. Ispanų klube vėl atsiskleidė buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, pernai strigęs Milano komandoje. Manau,  turėdami savo šeštą žaidėją – sirgalių sausakimšą areną – turėtume švęsti pergalę“, – reziumavo V. Masalskis.

Eurolygos vicečempionas Pirėjo „Olympiakos“ tik pratęsus rungtynes 98:94 palaužė Belgrado „Partizan“ komandą. „Olympiakos“ naujokas, buvęs žalgirietis Ignas Brazdeikis nežaidė – gydosi kairės kojos kelio sausgyslių uždegimą.

Ketvirtą mačą iš eilės laimėjo Madrido „Real“ – savo arenoje 88:71 privertė kapituliuoti Milano „EA7 Emporio Armani“. Nugalėtojams 19 taškų pelnęs 35-erių veteranas Sergio Llullas pataikė 5 tritaškius iš 10-ies, o Facundo Campazzo atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Gynyba: Vitorijos krepšininkų pastangos sustabdyti K. Evansą (su kamuoliu) buvo tik iš dalies efektyvios. / baskonia.com nuotr.

Sirgalių lauks gardėsiai

„Žalgirio“ partnerių Eurolygoje gretas papildė viena didžiausių Lietuvos mažmeninės prekybos bendrovių, plačiausią degalinių tinklą šalyje valdanti „Viada LT“.

„Sprendimas bendradarbiauti su „Žalgiriu“ yra mūsų giliai įsišaknijusio įsipareigojimo savo klientams ir bendrų vertybių – patriotizmo, lietuviškumo, pasididžiavimo ir priklausymo bendruomenei – įrodymas. Tai – darni vertybių sąjunga ir duoklė krepšiniui“, – sakė „Viada LT“ generalinis direktorius Linas Karlavičius.

Anot jo, „Viada“ bendradarbiauti su „Žalgiriu“ pasirinko ne dėl papildomo matomumo, bet galvodama apie savo klientus ir jų aistrą krepšiniui.

„Norime sukurti jiems papildomą šventę, kai žaidžia jų komanda“, – teigė L. Karlavičius.

Į Eurolygos rungtynes vykstantiems „Žalgirio“ sirgaliams degalinių tinklas ruoš įvairių akcijų, kvies paragauti specialiai šiai progai sukurtų išskirtinių skanėstų.

„Siūlysime įsigyti „Žalgirio“ dešrainį, žaliąją latę, pagardintą mėtų sirupu, ir kitų sirgaliams patrauklių, žalgirietišką skonį atliepiančių užkandžių ir gėrimų“, – kalbėjo L. Karlavičius ir pridūrė, kad ruošia staigmeną – galimybę „Viados“ klientui užsakomuoju skrydžiu skristi į vienas Eurolygos rungtynes kartu su „Žalgirio“ komanda.

Tautiečiai: „Žalgirio“ treneriai K. Maksvytis ir G. Krapikas prieš mačą šnektelėjo su „Baskonia“ legionieriumi T. Sedekerskiu. / zalgiris.lt nuotr.


 

GALERIJA

  • Krepšinio ekspertus žavi komandinis „Žalgirio“ žaidimas
  • Krepšinio ekspertus žavi komandinis „Žalgirio“ žaidimas
  • Krepšinio ekspertus žavi komandinis „Žalgirio“ žaidimas
  • Krepšinio ekspertus žavi komandinis „Žalgirio“ žaidimas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai

pasiseke Manekas Zalgiriui,pades krauti taskus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS