Vieno puolėjo sulaukęs „Žalgiris“ prarado kitą | kl.lt

VIENO PUOLĖJO SULAUKĘS "ŽALGIRIS" PRARADO KITĄ

„Artimiausios savaitės bus labai svarbios. Tikiuosi, kartu galime kažką nuveikti. Stengiuosi suprasti žaidėjus“, - dėstė Andrea Trichieri. Jo diriguojamas Kauno „Žalgiris“ Šiauluose įsirašė 14-ąją pergalę per 16 turų "Betsafe-LKL" čempionate, bet dėl traumos kuriam laikui prarado Rolandą Šmitą.

Arno Butkevičiaus sugrįžimo rungtynėse kauniečiai Šiaulių arenoje 87:73 palaužė šeiminkus, kuriems tai buvo jau 13-oji nesėkmė iš 17 galimų. 

Akistatoje su vienais lygos autsaiderių žalgiriečiams nepadėjo Keenanas Evansas ir dėl asmeninių priežasčių nežaidęs kapitonas Edgaras Ulanovas. Tačiau į rikiuotę po traumos grįžo puolėjas Arnas Butkevičius.

Neįprastai gausaus palaikymo įkvėpti šiauliečiai pradžioje spurtavo 21:15 ir po pirmojo kėlinio pirmavo 26:23. „Šiaulių“ puolimas ėmė strigti antrajame ketvirtyje. Danielius Lavrinovičius ir Edmondas Sumneris išvedė į priekį svečius – 33:28. Lukas Lekavičius ir A. Hollinsas galiausiai suteikė „Žalgiriui“ dviženklį pranašumą – 45:33, o po dviejų ketvirčių kauniečiai buvo priekyje 52:39.

Po pertraukos šeimininkų komanda ėmė mažinti atsilikimą (48:56), o po Pauliaus Danusevičiaus metimo A. Trinchieri prašė minutės pertraukėlės – 50:56. Po jos „Žalgiriui“ tritaškį pelnė Dovydas Giedraitis, o K. Hayesas atstatė dviženklę persvarą – 61:50. Vėliau svarbų šūvį smeigė D. Baslykas (71:83), bet rezultatyviausias rungtynes "Betsafe-LKL" sužaidusio legionieriaus pastangų nepakako.

„Šiauliai“: Danielis Baslykas 18, Paulius Danusevičius 14, Leonardas Thorpe‘as ir Eimantas Stankevičius (8 atk. kam., 19 n.b.) – po 10, Shaquille‘as Keithas ir Bennettas Vander Plasas – po 7.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 19, Dovydas Giedraitis 13, Kevarriusas Hayesas 12, Lukas Lekavičius 10 (9 rez. perd.), Austinas Hollinsas 8.

„Pirmajame kėlinyje buvome vargingi ir praleidome per daug taškų – 26. Per likusius kėlinius atrodėme gerai. Antrasis ketvirtis buvo stebuklingas, būtent tada uždavėme toną rungtynėms“, - sakė A. Trichieri.

Italas prisipažino prieš atvykdamas į Kauną pasidomėjęs Lietuvos krepšinio istorija, todėl prieš mačą norėjęs išreikšti pagarbą ir nuėjęs paspausti ranką tribūnose įsitaisiusiam Antanui Sireikai. Pastarasis kolegą įspėjo, jog Šiauliuose „Žalgiriui“ žaisti nebūna taip lengva, kaip gali pasirodyti.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na joo

Gales Šmits ilsetis ...didelio noro zaist nera, kas antras rungtynes vis pavarges buna...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS