„Žalgirio“ užmojis – užimti T. Parkerio tvirtovę | kl.lt

„ŽALGIRIO“ UŽMOJIS – UŽIMTI T. PARKERIO TVIRTOVĘ

Viena pergalė ir net trys aplenkti varžovai. Tokį įspūdingą šuolį praėjusią savaitę atlikęs Kauno "Žalgiris" jo nebepakartos. Tačiau šiandien įveikę Vilerbano ASVEL, kauniečiai gali atsidurti ne taip ir toli nuo atkrintamųjų varžybų traukinio.

Gelbėtų papildomi rodikliai

Iš Eurolygos dugno praėjusiame ture išsikapsčiusiems žalgiriečiams, turintiems 7 laimėjimus, ranka pasiekiami dar trys priešininkai. Tad laimėję Prancūzijoje teoriškai jie galėtų kilti net iki 12-osios vietos, tačiau artimiausi mūsiškių varžovai – Pirėjo "Olympiakos" ir Vitorijos "Baskonia" žais tarpusavyje, tad bent vienas jų tikrai liks aukščiau nei lietuviai.

Vis dėlto pergalė Vilerbane labai sustiprintų Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pozicijas. Mat pagal papildomus rodiklius (įmestų ir praleistų taškų santykį), svarbius skaičiuojant galutines vietas, jei pergalių kraitis yra vienodas, jie apskritai lenkia net 11 konkurentų.

Vis dėlto žalgiriečiai žino: kad ir kokia palanki būtų matematika, jei ketvirtadienį jie suklups, papildomas pranašumas akimirksniu nebeteks reikšmės.

Palaikys ir lietuvė

Prieš dvikovą Prancūzijoje daugiau argumentų "Žalgirio" pusėje. Pirmajame mače Kaune šeimininkai, pademonstravę pavyzdinę gynybą, prancūzams leido surinkti vos 56 taškus, o patys sukratė 70.

Kita vertus, ASVEL turi savų kozirių, bene svarbiausias jų – namų sienos. Nedidukėje, bet triukšmingoje "Astroballe" arenoje Prancūzijos čempionai pasiekė net 7 iš 8 savo pergalių. Klubo prezidento Tony Parkerio ir jo į ASVEL moterų ekipą privilioto lietuviško krepšinio deimančiuko Justės Jocytės akivaizdoje krito net Eurolygos čempionė Maskvos CSKA.

"Varžovas labai gerai žaidžiantis namuose, pergales skinantis vien Vilerbane. Nemanau, kad ten jie žaidžia kažkaip gerokai energingiau. Gal jiems padeda namų sienos, galbūt, kartais teisėjaujama truputį kitaip", – svarstė Š.Jasikevičius.

Dominuoja aukštaūgiai

Bene svarbiausias ASVEL pranašumas prieš "Žalgirį" – galingi aukštaūgiai. 212 cm ūgio nigerietis Tonye Jekiri per pirmojo rato akistatą Kaune surinko 17 naudingumo balų (10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių), o per 20 Eurolygos mačų renka vidutiniškai po 12,8 naudingumo balų. Ypač vidurio puolėjui nusisekė akistata su Belgrado "Crvena Zvezda", kai jis pelnė 18 taškų ir sugriebė net 19 kamuolių.

Š.Jasikevičius išskyrė ir kitą aukštaūgį Adreianą Payne‘ą, fiksuojantį 11 naudingumo balų vidurkį. Šis 208 cm ūgio amerikietis – ne visai tradicinis "centras": prastai renka kamuolius (vos 3,4 per mačą), bet yra grėsmingas atakuojant krepšį – pataiko net 70 proc. dvitaškių ir 41 proc. tritaškių.

"Mūsų akcentas – atletiškumas. Jie varžovus visada išmuša iš ritmo savo fizine jėga. Nuolat žaidžia ties pražangos riba. Puolime turi daug pasirinkimų, nes toks įspūdis, kad vis skirtingas žaidėjas juos patraukia", – dėstė Šaras.

Treneris nesureikšmino ASVEL pastaruoju metu patirtos penkių nesėkmių serijos, nes, jo nuomone, tai lėmė nepalankus tvarkaraštis ir iš rankų paleista pergalė su "Crvena Zvezda". Pasak Š.Jasikevičiaus, kauniečiams labai praverstų Mariaus Grigonio pagalba, tačiau gynėjo sugrįžimas po pėdos operacijos vyksta lėtai, tad jo teks dar gerokai palaukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS