„Žalgirio“ vadovas – apie nepakeičiamą Š. Jasikevičių ir naują komandos kryptį | kl.lt

„ŽALGIRIO“ VADOVAS – APIE NEPAKEIČIAMĄ Š. JASIKEVIČIŲ IR NAUJĄ KOMANDOS KRYPTĮ

Paaiškėjus, jog Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius palieka laikinąją sostinę ir karjerą pratęs „Barcelonos“ ekipoje, klubo direktorius Paulius Motiejūnas surengė spaudos konferenciją.

Su marškinėliais, ant kurių puikavosi Š. Jasikevičiaus siluetas, į spaudos konferenciją atvykęs P. Motiejūnas neslėpė, kad jau buvusio stratego pakeisti nebesitiki bei neslėpė, kad pokyčių trenerių bei personalo štabe dar galime tikėtis.

„Susirinkome padėkoti administracijos, fanų ir žaidėjų vardu treneriui už darbą. Palinkėti sėkmės naujoje stotelėje. Tikimės, kad jam greitai pavyks iškovoti Eurolygos titulą. O mes verčiame naują puslapį ir tikimės nenuleisti kartelės žemyn“

– Kada sužinojote apie sprendimą?

– Šiemet, galbūt, jautėsi labiau, nes sezonas pasibaigė anksti ir toks neaiškus. Pačią žinią sužinojome vakar, bet su treneriu kontaktavome. Buvo eilinė vasara, tik kitokia pabaiga nei anksčiau.

– Kokie buvo jūsų argumentai siekiant išlaikyti?

– Turėjome dar kontraktą, bet mes ne „Barcelona“ ar „Fenerbahče“. Bet be pinigų reikia pasiūlyti ne tik pinigų, bet ir visą komandą. Šarą atsimename kaip ambicingą ir jis tikrai toks liks bei jis nori laimėti Eurolygą.

Ar su „Žalgiriu“ greičiau pavyks tai padaryti, ar su „Barcelona“, manau aišku, kad su „Barcelona“. Tas išlaikymas nebuvo kažkoks stumdimasysis, jis žino, kaip čia dirbame. Manau, kad lemia tai, kad kito kalibro klubai kalbant apie finansus, žaidėjų įsigijimą ir kitus niuansus.

– Ar „Žalgiris“ gaus išpirką už Š. Jasikevičių?

– Taip, bet Šaras niekada nebuvo verslo projektas išpirkos kontekste. Jis buvo tas žmogus, kuris padėjo mums pakilti į kitą lygį.

– Ar su Š. Jasikevičiumi išvyks ir jo asistentai?

– Yra kalbų, žinome, kad ne visi liks. Bus darbuotojų, kurie išvažiuos.

– Koks klubo prioritetas renkantis naują strategą?

– Lietuvis. Nesikeičia strategija, norime lietuvio. Jau pradėjome kalbas, su kuriais bus deramasi. Nėra, kad mes sėdėjome ir nieko nedarėme. Yra variantai A, B, C, su kuriais bus deramasi.

 

 

– Kiek svarbus Š. Jasikevičiaus vaidmuo pasirašant naujus žaidėjus?

– Aišku, kad mes buvome derinę su treneriu ir jis buvo svarbus. Svarbu suprasti, kad keisis tai, kokius žaidėjus rašysime ir kaip tai darysime. Šaras buvo lyderis, aplink kurį viską klijavome ir suprantame, kad atėjus kitam treneriui nerasime tokio, kuris pakeis Šaras. Turi keistis visa komplektacijos ir klubo politika.

Tie trys žaidėjai nėra kažkas, kas gali trukdyti. Matėme viziją ir su Šaru, ir be Šaro. Stiprinsimės galvodami apie kitus žaidėjus, bet tuos, kuriuos pasirašėme, buvo atsižvelgta, kad Š. Jasikevičius gali išvykti.

– Kas yra didesnė problema: Dariaus Maskoliūno išvažiavimas į Barseloną, ar darbas rinktinėje?

– Iš mūsų pusės, turbūt, kad ar jis liks čia, ar važiuos su treneriu. Čia didesnė problema.

– Ar yra terminas, kada norite sudaryti sutartį su treneriu?

– Norime kuo greičiau, nes ir žaidėjai laukia, kas yra normalu. Norime kuo greičiau, bet konkrečių datų neįsidėsime. Dirbame ir matysime, kaip seksis.

– Kas labiausiai įsimins per šią Š. Jasikevičiaus erą?

– Labiausiai įstrigs ambicija nugalėti. Norime, kad ji ir liktų, nors jo fiziškai čia nebus, tačiau, kad ta ambicija liktų. Stengsimės ir tą daryti, kad nesvarbu su kuo žaistume, bet tikėtume, kad galime nugalėti. Manau, kad tai buvo esminis įvykis, kad tai kuo mes tikėjome patikėjo ir treneris bei perdavė visa tai žaidėjams bei fanams. Vertinu tai labiausiai, nekalbant apie krepšinio pusę.

– Ar aiškėja biudžetas, kas gali būti su sirgaliais, abonementais?

– Turime planą, kad fanams leistų lankytis be apribojimų. Turime ir planą B, jei uždraustų. Kalbame su žaidėjais, kaip būtų, jei žiūrovai bus ribojami, yra numatytos „žirklės“ ir kiek tas biudžetas mažėja. Yra tie planai, aiškumo, aišku, nėra. Tikimės, kad antra banga neateis, bet ruoštis kažkiek vis tiek privalome.

Norime tikėti, kad žiūrovams Lietuvoje apribojimų nebus ir pagal tuos skaičius, kaip mažėja užsikrėtusiųjų skaičius tikimės, kad antra banga neateis bei galėsime pardavinėti abonementus.

– Grįžtant prie sudėties, yra nemažai žaidėjų su pliusais. Ar įmanoma tikėtis sprendimų, kol nepasirašyta sutartis su nauju treneriu?

– Su žaidėjais visais tariamės iki šiol. Kai kurių terminai baigiasi, kai kurių dar yra likusios kelios savaitės. Derybos vyksta, nepriklausomai nuo to, kas bus treneris. Su potencialiais treneriais kalbėsime taip, kad tie žaidėjai liktų, jei jie nuspręs likti. Mes tikrai niekur nebėgame nuo savo įsipareigojimų.

– Žinant, kad biudžetas mažėja, ar galima sakyti, kad Š. Jasikevičiaus alga buvo problema ar našta?

– Nebuvo problema. Visi sėdėjome toje pačioje valtyje – tiek žaidėjai, tiek treneriai ir skaičiavome. Vėlgi, jei tas variantas, kad nebus antros bangos ir galėsime be apribojimų leisti žiūrovus į areną, pakankamai realu buvo išlaikyti tą pačią sudėtį.

– Kiek Š. Jasikevičiaus išvykimas gali apsunkinti viliojant naujus žaidėjus?

– Nemanau, kad apsunkins. Šaras buvo tas, kuris rinko viską ir mes padėjome. Mūsų užduotis buvo jam padėti ir netrukdyti surenkant sudėtį, kurios jis nori ir įgyvendinti mintis aikštelėje.

Dabar vėl bus naujas etapas, naujas treneris. Kaip ir sakiau, keisis komplektacijos prioritetai. Gal ne visi bus tokie nepatyrę ir jauni, kurie pripranta prie sistemos ir eina į priekį, gal ieškosime kažko su daugiau patirties, nes tikrai nerasime trenerio, kuris pakeistų tai, ką duodavo Šaras.

Mums reikia prisitaikyti, kaip visai organizacijai. Organizacija stabiliai veikia, turime nuostabius fanus, tikimės, kad jų palaikymas liks ir važiuosime į priekį. Visada taip būdavo.

– Tai klubo vizija, bent jau taktine prasme, nėra tęsti Š. Jasikevičiaus minties, o įnešti kažką naujo?

– Netikiu, kad galime nukopijuoti tai, ką darė Šaras. Unikalus treneris, unikali vizija, reikia duoti kitam žmogui padaryti tai, ką jis nori, o ne bandyti nukopijuoti tai, ką darydavo Šaras.

Niekada netikiu, kad kopija gali būti tikra ir ypač tokia kopija, kaip unikalaus žmogaus kaip Šaras. Tikrai ta vizija keisis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žaliakalnis

Nepūskit burbulo iš to Jasikevičiaus. Tegul važiuoja į visas keturias puses. Kad sakytum atsisakė didesnio atlyginimo ir liko Kaune, dabar - "išvyko". Man toks žmogus buvęs - nebuvęs. Štai Maxima nauja atsidarė - čia tai rimtas įvykis !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS