„Žalgirio“ vairininkas prieš mūšį Stambule: papildomo spaudimo nejaučiame | kl.lt

„ŽALGIRIO“ VAIRININKAS PRIEŠ MŪŠĮ STAMBULE: PAPILDOMO SPAUDIMO NEJAUČIAME

Kažin, ar šį sezoną „Žalgirio“ krepšininkai žaidė didesnės svarbos rungtynes nei ketvirtadienį jų laukianti akistata su Stambulo „Fenerbahce“. Mūšis, kurį veikiausiai dėl klubo skausmų praleis buvęs žalgirietis Edgaras Ulanovas, gali lemti, kuri šių komandų pateks į atkrintamąsias varžybas, o kuri liks už borto.

Kauno ekipai, savo kraityje turinčiai 15 laimėjimų ir 14 nesėkmių, pergalė Stambule būtina, norint išlikti tarp realių pretendentų į poziciją 8-uke. Kol kas kauniečiai žygiuoja 11-oje pozicijoje, bet turi tuos pačius rodiklius kaip ir formaliai aukščiau esančios „ispanės“ – Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“.  8-ąją vietą užimantis Sankt Peterburgo „Zenit“ turi 16 pergalių ir 12 nesėkmių, o tiek pat kartų suklupusios „Fenerbahce“ sąskaitoje – 17 laimėjimų, užkėlusių juos ant 7-to laiptelio.

Akistatos Stambule išvakarėse Martinas Schilleris sprendė ir varžovų taktinius rebusus, ir savo ekipos situaciją – dėl traumos anksčiau iškritus Artūrui Milakniui, neseniai prie jo prisidėjo Joffrey Lauvergne‘as. Pasak „Žalgirio“ vairininko, dėl aukštaūgio iš Prancūzijos situacija paaiškės tik rungtynių dieną, nors jis jau kažkiek sportavo su ekipa.

„Fenerbahce“ neatsitiktinai fiksuoja ilgą pergalių seriją Eurolygoje. Tai yra aukšto lygio ekipa, akcentuojanti puolimą, kuriame pirmaisiais smuikais griežia Nando De Colo, Janas Vesely ir Marko Guduričius“, - vardino M.Schilleris.

Paklaustas dėl „Fenerbahce“ lyderio M.Guduričiaus situacijos, austras spėjo, jog serbas nė už ką nepraleis tokių svarbių rungtynių.

„Marko nuostabus krepšininkas, pridėjęs daugiau įvairovės puolant bei sustiprinęs gynybą. Tokio kalibro žaidėjai gali nulemti skirtumą tarp pergalės ir pralaimėjimo“, -  aiškino M.Schilleris.

Treneris išskyrė ir aukštaūgį Janą Vesely bei gynėją Nando De Colo, kurie puikiai bendradarbiauja puldami du prieš du, bei gali išspręsti mačo likimą asmeninio meistriškumo dėka. Todėl žalgiriečiai privalės keistis jų priežiūra ir padėti vieni kitiems.

Paklaustas, ar prieš tokias svarbias varžybas jaučia spaudimą, M.Schilleris atsakė:

„Žinoma, mačas yra labai svarbus. Šiuo metu yra daugiau dramos, nes lieka mažai rungtynių, bet tikrai nesijaučia papildomo spaudimo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romas

Palinkėkime sėkmės žalgiriečiams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS