„Žalgiris“ Eurolygoje: rungtynių mažėja, šansų lieka | kl.lt

„ŽALGIRIS“ EUROLYGOJE: RUNGTYNIŲ MAŽĖJA, ŠANSŲ LIEKA

Iš likusių šešerių Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių Kauno "Žalgiriui" reikėtų laimėti ketverias, norint realiai tikėtis kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Tokia nepalanki matematika susiklostė po kauniečių pralaimėjimo 64:69 savo aikštėje Milano "Armani Olimpia" ekipai.

Grafikas – nepalankus

Profesorius Ettore Messina penktadienį suteikė dar vieną meistriškumo pamoką Martinui Schilleriui, o italo treniruojama Milano "Armani Olimpia" įsirašė 18-ąją pergalę per 28 turus. Italijos čempionai pakilo į trečiąją Eurolygos poziciją ir gali ramiai rinktis ketvirtfinalio priešininkus. "Žalgirio" laukia negailestingos išlikimo lenktynės.

Su 15 pergalių ir 13 pralaimėjimų kauniečiai laikosi 9-ojoje pozicijoje, vienu laimėjimu atsilikdami nuo Sankt Peterburgo "Zenit", tiesa, dar turinčio vieną mačą atsargoje. Nuo kiek aukščiau esančio Europos galiūnų trejeto – Madrido "Real", Stambulo "Fenerbahce" ir Stambulo "Anadolu Efes" – Lietuvos čempionus skiria dvi pergalės. Būtent į Turkiją pas minėtas dvi varžoves ir drieksis artimiausi kauniečių maršrutai – kovo 12-ąją juos egzaminuos įspūdingą pergalių bangą pagavęs "Anadolu Efes", o kovo 18-ąją – ne mažiau pakiliai rungtyniaujanti "Fenerbahce".

Tiesa, vėliau žalgiriečių laukia ne pats žiauriausias grafikas – akistatos namuose su turnyro lentelės apačioje esančiais Tel Avivo "Maccabi", Berlyno ALBA ir Atėnų "Panathinaikos" bei viešnagė į nesvetingąjį Miuncheną, kurį reprezentuojantys "Bayern" krepšininkai žengia koja kojon su Eurolygos lyderiais (18 pergalių ir 10 pralaimėjimų).

Trūko snaiperio

Kauniečių padėtį būtų gerokai pataisiusi pergalė prieš Milano ekipą, tačiau be traumuoto Artūro Milaknio į aikštę žengę šeimininkai neįstengė palaužti nenuolaidžių dizainerių. Dvikovą septyniais taškais iš eilės pradėjo Joffrey Lauvergne, penkis surinko Marius Grigonis, bet jau po pirmo ketvirčio "Žalgiris" atsilikinėjo – 13:19. Iki ilgosios pertraukos suspurdėjusio Augustine'o Rubito dėka pavyko priartėti iki 32:34.

Paskutiniame ketvirtyje kauniečiai bandė rengti šturmą: penkis taškus iš eilės pridėjo Lukas Lekavičius, dvitaškį realizavo J.Lauvergne, M.Grigonis vėl pataikė iš toli, tačiau pergalei to nepakako.

"Žalgiriui" taškų pelnė: M.Grigonis 17 (5 atk. kam.), J.Lauvergne 15 (9 atk. kam.), L.Lekavičius 11, Nigelas Hayesas 7, A.Rubitas 6, Rokas Jokubaitis 3, Karolis Lukošiūnas 3, Paulius Jankūnas 2. Martinas Gebenas ir Thomas Walkupas (4 rez. perd.) taškais nepasižymėjo.

"AX Armani Olimpia" į pergalę tempė Shavonas Shieldsas, pelnęs 23 taškus ir 27 naudingumo balus. Kevinas Punteris pridėjo 14 taškų, Kyle’as Hinesas ir Luigi Datome po 10.

Skola uteniškiams

Žalgiriečių vairininkas M.Schilleris po nesėkmės guodėsi tik auklėtinių gynyba, tačiau pripažino, kad pritrūko geresnio pasirodymo puolime.

"Gerai pasirodėme gynyboje. Mums tai buvo svarbu, nes "Armani" – ketvirta geriausia komanda puolime. Kalbant apie puolimą daug kas priklauso nuo to, ar pataikai, ar ne. Prametėme kelis lengvus metimus", – dėstė jis.

Austras pripažino, kad Milano klubo treneris E.Messina buvo jo dievaitis, iš kurio jis mokėsi ir į kurį lygiavosi savo karjeros pradžioje.

Vienu kertinių mačo epizodų tapo teisėjų skirta techninė pražanga Mariui Grigoniui. Iki rungtynių pabaigos likus 7 minutėms, "Žalgirio" lyderis bėgdamas užribyje užsidirbo techninę pražangą ir dar kelias minutes aiškinosi su mačo arbitrais, už ką ji buvo skirta.

"Jeigu mane paremsite 4 tūkst. eurų (tiek Eurolygoje siekia bauda už viešą teisėjų darbo kritiką – aut. past.), tai galėčiau paaiškinti, už ką ji buvo skirta, bet gal susilaikome", – po mačo spaudos konferencijoje apmaudo neslėpė gynėjas.

Vakar žalgiriečiai viešėjo Utenoje, kur žaidė principines "Betsafe-LKL" čempionato rungtynes su vietos "Juventus", mėgindami atsirevanšuoti už praėjusiame rate ten pat patirtą sensacingą nesėkmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS