„Žalgiris“ paskolino savo talentą „Lietkabeliui“ | kl.lt

„ŽALGIRIS“ PASKOLINO SAVO TALENTĄ „LIETKABELIUI“

  • 0

Kauno „Žalgiriui“ priklausantis Liutauras Lelevičius žaidybinės patirties semsis Europos taurėje. Jis 2023–2024 m. sezonui nuomos pagrindais keliasi į Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandą.

20-metis krepšininkas savo kelią Lietuvos čempionų sistemoje pradėjo 2019 m., kai prisijungė prie trečios „Žalgirio“ komandos. Vėliau trejus metus L.Lelevičius žaidė „Žalgiris-2“ ekipoje, o pastarajame sezone sulaukė progų ir pagrindinės komandos sudėtyje, kurioje sužaidė 10 rungtynių „Betsafe-LKL“ čempionate bei spėjo debiutuoti ir Eurolygoje.

Kartu su „Žalgirio“ dubleriais L.Lelevičius iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempiono titulą. Jis taip pat buvo pripažintas geriausiu jaunuoju NKL krepšininku ir buvo išrinktas į simbolinį čempionato penketą.

Antrajame pagal pajėgumą šalies divizione jaunuolis pelnė po 14,8 taško, atkovojo po 3,9 kamuolio, atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 16,2 naudingumo balo.

Birželio mėnesį L.Lelevičius su dar trimis lietuviais Trevize dalyvavo elitinėje talentų stovykloje „Adidas Eurocamp“, liepą su Lietuvos U20 rinktine pasiekė Europos čempionato ketvirtfinalį ir galiausiai užėmė aštuntąją vietą, o pats L.Lelevičius, pelnydamas po 17,6 taško, buvo vienas iš keturių rezultatyviausių turnyro žaidėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS