„Žalgiris“ prieš „Rytą“: pakaks trijų akistatų ar prireiks daugiau? | kl.lt

„ŽALGIRIS“ PRIEŠ „RYTĄ“: PAKAKS TRIJŲ AKISTATŲ AR PRIREIKS DAUGIAU?

"Dirbdamas Lietuvoje jau įsitikinau: kai žaidžia "Žalgiris" ir "Rytas", nuteikti žaidėjus kovai nebereikia", – sakė Kauno krepšininkų strategas Martinas Schilleris.

Pernai – force majeure

Šiandien žalgiriečiai su Vilniaus komanda pradės 27-ąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato finalą.

Iki šiol kauniečiai triumfavo 21 kartą, vilniečiai – penkis.

Pernai LKL varžybos dėl force majeure aplinkybių (COVID-19 pandemijos) buvo nutrauktos kovo mėnesį po 24 turo. Čempionu paskelbtas tuo metu pirmavęs "Žalgiris", vicečempionu – antroje vietoje buvęs "Rytas", trečios vietos laimėtoju tapo Panevėžio "Lietkabelis".

Šiemet Kauno, Vilniaus ir Panevėžio komandos vėl dalyvauja trofėjų dalybose.

Pusfinaliai – be įtampos

Į 2021-ųjų LKL finalą "Žalgiris" ir "Rytas" atžygiavo be rimtesnių trukdžių – pusfinalio mačus laimėjo sausais rezultatais 3:0.

Kauniečiai 100:75, 116:80 ir 93:75 eliminavo Utenos "Juventus" ekipą, o vilniečiai 97:72, 94:74 ir 87:80 – "Lietkabelį".

Pastarąjį kartą pusfinalio barjerus be intrigos favoritai įveikė 2004-aisiais: "Žalgiris" 3:0 privertė pasitraukti iš kelio Vilniaus "Sakalus", o tuometis "Lietuvos rytas" 3:0 – "Šiaulius".

Pralaimėjus išnagrinėti varžovo pranašumus ir trūkumus kartais būna net lengviau.

Keturi LKL finalai buvo vien kaunietiški – 1994, 1995, 1996 ir 1998 m. dėl aukso kovojo "Žalgiris" ir "Atletas". Tris kartus išversti žalgiriečius iš LKL čempionų sosto nesėkmingai mėgino ne vilniečiai: 1997 m. – Plungės "Olimpas" (finalo seriją pralaimėjo 0:3), 2014 m. – Klaipėdos "Neptūnas" (nusileido 2:4), 2017 m. – "Lietkabelis" (kapituliavo 1:4).

Šią savaitę – du mūšiai

"Žalgiris" šį sezoną tris kartus nugalėjo "Rytą" (84:72, 92:45 ir 90:81), vieną pergalę šventė sostinės atstovai (86:85).

Tąkart po apmaudžios nesėkmės kauniečių komandos vyriausiasis treneris M. Schilleris labiausiai buvo nepatenkintas gynyba, o Vilniaus ekipos trenerių štabe dirbantis graikas Georgias Dedas pareiškė: "Rungtynės Kaune parodė, kad mes galime kartais viršyti savo galimybes."

"Pralaimėjus išnagrinėti varžovo pranašumus ir trūkumus kartais būna net lengviau", – savo ruožtu reziumavo M. Schillerio kolega Arne Woltmannas.

Šiandien "Žalgirio" ir "Ryto" krepšininkai susitiks Kaune. Antra dvikova numatyta birželio 5-ąją Vilniuje, trečioji 7 d. – vėl "Žalgirio" arenoje. Jei prireiks, ketvirtos rungtynės bus žaidžiamos 10 d. sostinėje, o penktosios – 12 d. Kaune.

Vakar mačą iki trijų pergalių dėl 3 vietos pradėjo "Lietkabelis" ir "Juventus".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS