Iššūkis austrui – pakeisti legendinį Šarą | kl.lt

IŠŠŪKIS AUSTRUI – PAKEISTI LEGENDINĮ ŠARĄ

Mažai kam Europoje žinomas austras Martinas Schilleris sportinės karjeros pasiekimais nė iš tolo neprilygsta Šarūnui Jasikevičiui. Tačiau 38-erių metų specialistas įtikino Kauno „Žalgirio“ klubo vadovus, esąs pajėgus pakeisti Šarą prie Lietuvos čempionų vairo. 

„Jeigu atvirai, niekada neturėjome tiek daug kandidatų. Tarptautinėje rinkoje buvo 30-40 pavardžių“, – neslėpė „Žalgirio” klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Kauno klubo vyriausiojo trenerio postas viliojo daugybę specialistų iš Europos, bet buvo patikėtas už Atlanto gerą vardą pelniusiam austrui.

2004-aisiais metais trenerio karjerą pradėjęs strategas yra sukaupęs nemenką patirtį Europos krepšinyje – didžiąją karjeros dalį M.Schilleris praleido dirbdamas Vokietijos klubuose, taip pat buvo šios šalies vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas. Nuo 2017-ųjų metų treneris dirbo Solt Leik Sičio „Stars“ komandos vyriausiuoju treneriu NBA G lygoje, o šiemet buvo pripažintas geriausiu šios lygos treneriu. Naujasis „Žalgirio“ vairininkas garsėja kaip aiškią sistemą turintis ir žaidėjus į ją įtraukti sugebantis treneris, kurio komanda NBA G lygoje išsiskyrė šiai lygai neįprastai protingu krepšiniu.

„Man bus garbė dirbti klube, turinčiame tokias gilias tradicijas. Esu dėkingas, kad galėsiu treniruoti tokią gerą komandą. Man patinka, kad turime tvirtą branduolį žaidėjų, kurie yra savo karjeros pike arba netrukus jį pasieks. Turime ir veteranų kuriamą lyderystę, ir jaunų, bet labai talentingų krepšininkų. Laukiu, kada galėsiu susisiekti su savo žaidėjais, ir nekantrauju pradėti darbą su jais“, – sakė austras.

Pasak P.Motiejūno, M.Schilleris yra dar pakankamai jaunas, bet jau nemenką patirtį sukaupęs treneris, kuris atitiko klubo keliamus reikalavimus.

Su už Atlanto vis geriau vertinamu ir NBA klubų jau stebėtu treneriu „Žalgiris“ sutarė dėl dvejų metų sutarties.

Šiandien surengtoje konferencijoje P.Motiejūnas pasidalino žiniomis apie Kauno klubo naujienas.

Ar M.Schilleris iš pat pradžių buvo rimčiausias kandidatas?

Negaliu taip sakyti. Rinkomės iš daug pavardžių ir dėliojomės pliusus bei minusus. Kandidato amžius taip pat buvo aktualus klausimas. Mes naudojame šiuolaikines technologijas, norėjosi, kad ir treneris būtų su tuo susipažinęs. Labiausiai nenorėjau to, kad treneris ateitų su savo baigtine sistema ir mes turėtume keistis pagal trenerį. Užaugome su Šaru ir norime, kad komandoje likę žmonės ir toliau judėtų į priekį. Mes, kaip organizacija, irgi norėjome judėti į priekį. Pagrindinė mintis buvo trenerio ambicija ir alkanumas.

Kaip vyko trenerio paieškos, kai nepasisekė sutarti su Kaziu Maksvyčiu?

– Galutiniame etape rimtai kalbėjome su 4 kandidatais, kuriuos atsirinkome. Pasirinkome vieną. Su Kaziu buvome viską sutarę, bet Permės „Parma“ klubas jo nepaleido ir viskas. Su treneriu buvo sėkmingas pokalbis, gera diskusija, viskas tiko. Tiesiog tokia situacija, kad jis turi kontraktą ir įsipareigojimus.

Kada pradėsite rinktis trenerio štabą?

– Šiandien (antradienį – aut. past.) pradėsime kalbėtis ir dėliotis. Tikiuosi, kad per savaitę pavyks išsigryninti. Kalbėsimės su treneriu, jam renkame savo pasiūlymus, ką galime rekomenduoti. Leisime jam pačiam kalbėtis su kiekvienu ir atsirinkti. Nemanau, kad bus 100 proc. lietuviškas štabas, bet bandysime turėti kuo daugiau lietuvių. Tikimės, kad liks ir treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis, ir fizinio pasirengimo specialistas Nerijus Navickas, ir medikai.

 Kokia situacija yra dėl žaidėjų, kurių sutartyse numatytas pratęsimas arba jos jau pasibaigę?

 Kol kas A. Milaknis yra be kontrakto, bet mes tikrai norime, kad jis liktų, tikime, kad Artūras liks, vedame derybas. Galvojame, kad trenerio paskyrimas buvo paskutinis etapas, kurio laukė ir Artūras. Tikimės greitu metu pasiekti susitarimą ir jį ir toliau matyti „Žalgiryje“. Jocko Landale’o atveju jis gali eiti ir į NB, ir Europos klubą. Kiek kalbėjome su Jocku anksčiau, jo planas buvo NBA. Mes ir rašantis sutartį žinojome, kad jo tikslas yra NBA. Ši susijaukusi situacija jam labai gadina reikalus, nes laisvųjų agentų rinka prasidės tik spalio 15-ąją, o mes iki tada negalime ir nenorime laukti. Nigelo Hayeso ir Thomaso Walkupo situacijos yra kitokios. Tikrai su jais ir jų agentais vyksta kalbos ir manau, ir tikimės, ir panašu, kad labiausiai tikėtina, jog jie grįš ir tęs darbą su mumis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

01

kas legenda? alkoholikas tas?

Žalgiris 1985

Kokius čia vėjus tie Žalgirio vadovai kalba ? Mums poch... kur koks negras (2010 m. Aukšč teismo sprendimu Lietuvoje "negras" yra vartotinas žodis) išeis ar neišeis. Tegul jie visi išeina ar į NBA, ar į NHL. Dabar kažkoks austras Žalgirį treniruos. Ar jau lietuvių nebeliko ?! Čia tas pats, kad lietuvis treniruotu Brazilijos futbolo klubą "Vasco da Gama". Globalistinės aferos Eurolygos rėmuose.

nuomone

"Legenda" ta prasme kad komanda nepapuole net i aštuntuką, ar kad 9 kartus iš eilės pralaimėjo !!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS