„Žalgiris“ sieks pergalės: komandos kelyje – be lyderio žaidžiantis „Anadolu Efes“ | kl.lt

„ŽALGIRIS“ SIEKS PERGALĖS: KOMANDOS KELYJE – BE LYDERIO ŽAIDŽIANTIS „ANADOLU EFES“

  • 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien sieks ketvirtosios iš eilės pergalės Eurolygoje. Žalgiriečiai namie kovos su Stambulo „Anadolu „Efes“ klubu. Tai bus pirmosios kauniečių rungtynės savo aikštėje šį sezoną.

Lietuvos čempionai laimėjo visas trejas rungtynes ir užima pirmąją vietą turnyre. Turkijos komandos taupyklėje – tik viena pergalė.

„Anadolu Efes“ ekipoje, kuriai atstovauja buvę žalgiriečiai Vasilije Misičius ir Jamesas Andersonas, naudingiausiai žaidžia kroatas Krunoslavas Simonas. Jis pelno po 16 taškų, realizuoja 59 proc. tritaškių (10/17), renka po 22 naudingumo balus. V. Micičius įmeta 12,3 taško, atlieka 7,7 rezultatyvaus perdavimo, bet pataikė tik 2 tolimus metimus iš 19 (10,5 proc.).

„Anadolu Efes“ Achilo kulnas šį sezoną – atkovoti kamuoliai. Pagal šį statistikos rodiklį Ergino Atamano auklėtiniai yra tik 17-ieji – vid. 28,3. Žalgiriečiai sugriebia 34,3 kamuolio. Be to, Lietuvos komanda gerokai lenkia varžovus pagal gynybos rodiklius. Kauniečiai praleidžia tik 68,7 taško. Tai yra geriausias rezultatas kartu su „Barcelona“. Stambulo klubas leidžia varžovams surinkti po 75 taškus.

Šiuolaikinėje Eurolygoje „Žalgiris“ Turkijos ekipą nugalėjo 9 kartus iš 16. Tiesa, praėjusį sezoną abusyk pajėgesni buvo „Anadolu Efes“ krepšininkai. Jie buvo pirmojoje vietoje, kai Eurolygos varžybos dėl koronaviruso buvo nutrauktos.

Vitorijos „Baskonia“, kurios garbę gina Rokas Giedraitis bei Tadas Sedekerskis, penktadienį namie rungtyniaus su Rimo Kurtinaičio treniruojamu ir traumų bei koronaviruso smarkiai išretintu Maskvos srities „Chimki“ klubu.

Baskų klubo sąskaitoje – dvi pergalės, o Pamaskvio krepšininkai pralaimėjo visas tris rungtynes. „Baskonia“ puolimo lyderis yra R. Giedraitis. Jis pelno po 19 taškų, pataiko 50 proc. tritaškių (7/14). T. Sedekerskis per 10 minučių renka po 2 taškus, atkovoja po vieną kamuolį.

Šarūno Jasikevičiaus diriguojama „Barcelona“ ketvirtadienį savo aikštėje žais su Atėnų „Panathinaikos“. „Barca“ laimėjo du mačus iš trijų, o Graikijos čempionai – vieną iš dviejų.

„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai bei televizija „Go3“ ketvirtadienį ir penktadienį parodys net šešerias Eurolygos rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

spalio 15 d.

19.45 val. „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ („TV3 Sport“, „Go3“),

22 val. „Barcelona“ – „Panathinaikos“ („TV3 Sport“, „Go3“).

Spalio 16 d.

19.45 val. CSKA – ALBA („TV3 Sport 2“, „Go3“),

20.45 val. „Olympiacos“ – „Maccabi“ („Go3“),

21.30 val. „Armani“ – „Real“ („TV3 Sport“, „Go3“),

22 val. „Baskonia“ – „Chimki“ („TV3 Sport 2“, „Go3“).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS