„Žalgiris“ su turkais susitvarkė net ir be išvaryto Š. Jasikevičiaus | kl.lt

„ŽALGIRIS“ SU TURKAIS SUSITVARKĖ NET IR BE IŠVARYTO Š. JASIKEVIČIAUS

  • 0

Turkijoje viešintys Kauno „Žalgiris“ iškovojo antrąją pergalę „Gloria Cup“ turnyre. Šįkart Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai visas rungtynes kontroliavo situaciją, užtikrintai susitvarkė su Bursos „Tofas“ išbandymu 78:71 (30:15, 17:23, 18:17, 13:16) ir sekmadienį kausis dėl turnyro nugalėtojų vardo.

Jau nuo pat rungtynių pradžios Lietuvos čempionai įrodinėjo savo vertę, kuomet taškų sąskaitą dvitaškiu atidarė Brandonas Daviesas, iš toli pataikė Kevinas Pangosas, o triuškinančiu dėjimu su pražanga atsarginių žaidėjų suolelį pakėlė Gytis Masiulis – 8:3. Varžovų negelbėjo ir minutės pertraukėlė: po jos užspausti Bursos krepšininkai prarado kamuolį, kurį čia pat į krepšį iš toli paleido Paulius Valinskas, pranašumą iki 13:3 didino baudos aikštelėje nesustabdomai rungtyniavęs B.Daviesas. Netrukus B.Daviesas pasižymėjo ir iš vidutinio nuotolio, skirtumui mažėti neleido penkis taškus paeiliui rinkęs K.Pangosas – 20:8. Žalgiriečiai toliau demonstravo komandinį darbą gynyboje, atsilaisvinęs tritaškį smeigė Artūras Milaknis, nugara sėkmingai sužaidė Paulius Jankūnas, o kėlinį užtikrintai laimėti nesutrukdė net ir trenerio Š.Jasikevičiaus išvarymas iš aikštelės – 30:15.

Antrasis kėlinys prasidėjo pagal visai kitokį scenarijų, kuriame šįkart pagrindinę rolę atliko greitą „Žalgirio“ minutės pertraukėlę provokavę varžovai – 30:22. Užsitęsusią tylą nutraukė komandos kapitonas P.Jankūnas ir pirmuosius savo taškus metimu iš vidutinio nuotolio rinkęs Dee Bostas (35:22). Į taškus pelniusių žaidėjų sąrašą netrukus įsirašė ir Aaronas White‘as bei Martynas Varnas – pirmasis tarsi snaiperis įsūdė du tritaškius, o M.Varnas pasižymėjo uraganiniu prasiveržimu, tad deficitui išaugus iki 43:26 „Tofas“ komandai teko sušaukti atsakomąjį pasitarimą. Trenerio pastabas išklausę varžovai suaktyvino veiksmus puolime, į jų dvylika taškų įsiterpė tik B.Daviesas, prieš antrą rungtynių pusę kauniečiams palikęs devynių taškų atsargą – 47:38.

Po didžiosios pertraukos lyderio vaidmens ėmėsi vienas pats paeiliui aštuonis taškus surinkęs D.Bostas – 55:43. „Tofas“ krepšininkams bandant sugrįžti į rungtynes iš toli iššovė P.Valinskas ir A.Milaknis, jėgą po krepšiu demonstravo Antanas Kavaliauskas – 63:50. Per likusį laiką kauniečių puolimo mašina stabtelėjo, tačiau tai nesutrukdė Lietuvos čempionams minimaliu skirtumu laimėti trečiąjį ketvirtį ir bendrame rezultate turėti dviženklį pranašumą – 65:55.

Ketvirtajame kėlinyje atsipalaiduoti komandai neleido M.Varnas, į rezultatyviausių žaidėjų viršūnę įšokęs B.Daviesas bei dvitaškiu pasižymėjęs A.Milaknis – 71:56. Tiesa, rankų varžovai nenuleido ir laikui tirpstant kilo į lemiamą šturmą, kurį atlaikyti padėjo penkis taškus susirinkęs A.Milaknis (78:71). Per likusią minutę „Tofas“ krepšininkai desperatiškais tritaškiais bandė gelbėti rungtynes, bet jie tikslo nepasiekė, tad antrą pergalę Antalijoje iškovoję žalgiriečiai pateko į „Gloria Cup“ turnyro finalą – 78:71.

„Žalgiris“: A.Milaknis 14 (4/4 dvit.), B.Daviesas 12 (6/6 dvit., 6 atk. kam.), D.Bostas 11, K.Pangosas 9 (4 rez. perd.), A.White‘as 8, P.Jankūnas 6, P.Valinskas 6, A.Kavaliauskas 5, M.Varnas 4, G.Masiulis 3, M.Arlauskas 0, L.Uleckas 0.

„Tofas“: B.Ermisas 18 (5/6 dvit.), K.Kadji 13, R.Morganas 11.

GALERIJA

  • „Žalgiris“ su turkais susitvarkė net ir be išvaryto Š. Jasikevičiaus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS