Aukcione parduodamas uždraustas 17-ojo amžiaus sekso vadovas | kl.lt

AUKCIONE PARDUODAMAS UŽDRAUSTAS 17-OJO AMŽIAUS SEKSO VADOVAS

17-ojo amžiaus pabaigoje Anglijoje išleistas ir Aristoteliui priskirtas sekso vadovas, kurį anuomet buvo uždrausta pardavinėti, vėliau šį mėnesį bus parduotas aukcione.

Vadovas su Aristoteliu turi mažai ką bendra - visai neaišku, kodėl jame nurodytas jo vardas. Galbūt tai buvo padaryta siekiant suteikti jam autoriteto svorį, nors pati knyga šedevras tikriausiai yra tik tos nešlovės, kurią sukėlė, prasme.

Vadovas, kuris buvo uždraustas iškart po išleidimo, Anglijoje uždraustas išliko iki pat 1961-ųjų. Pagrindinė knygos nuodėmė yra patarimai dėl lytinio gyvenimo ir nėštumo.

Dabar vienas to vadovo egzempliorius pagaliau bus parduotas Edinburgo aukcione „Lyon and Turnbull“, kuris tikisi, kad siūlomos sumos prasidės nuo maždaug 400 svarų. Kaip rašo laikraštis „The Guardian“, parduodamas egzempliorius tikriausiai buvo išleistas 1766 metais.

Kaip laikraščiui sakė „Lyon and Turnbull“ retų leidinių ekspertė Cathy Marsden (Keti Marsden), toje knygoje „nėra nieko, kas iš tikrųjų dabar būtų laikoma purvinu dalyku mūsų visuomenėje“.

„Ji labiau linksma. (Joje) yra įvairių dalykų, kuriais tėvai perspėjami, kas gali nutikti jų vaikams, jeigu jie nusidėtų juos pradėdami, galbūt turėdami nesantuokinių lytinių santykių, - pasakojo ji. - Kad kūdikis gimtų visas plaukuotas, arba užsimenama, kad suaugę dvyniai buvo tėvų nuodėmių rezultatas“.

„Taip pat yra įdomių ištraukų dėl 17-ojo amžiaus sampratos, kad moteriai, norinčiai pastoti, buvo laikoma naudingu dalyku mėgautis lytiniu aktu. Tai reikštų, kad ir vyrai, ir moterys turėtų mėgautis seksu“, - sakė ekspertė.

Vadove taip pat yra gražių patarimų dėl gimdymo, pavyzdžiui, jame rašoma: „Pribuvėjos yra būtiniausia ir garbingiausia tarnyba, (ji) išties yra gamtos pagalbininkė“.

Aukcionas įvyks sausio 16 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ernstas Lukosevicius

Idomu, ar knyga bus perleista Lietuvoje?

kur aš

17 amžius ir 1766 metai? ;D siaube.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS