Į ką renkantis prezervatyvus reikia atkreipti dėmesį? | kl.lt

Į KĄ RENKANTIS PREZERVATYVUS REIKIA ATKREIPTI DĖMESĮ?

  • 1

Yra įvairių kontracepcijos metodų. Šiandien pakalbėkime apie  prezervatyvų naudojimą.  Daugelis teigia, kad ši priemonė slopina aistrą, jautrumą, pojūčius ir seksualumą, tačiau reikėtų pabrėžti pagrindinį jos pranašumą – ji, kaip ir susilaikymas, užtikrina apsaugą nuo lytiniu būdu plintančių ligų.

Rinkdamiesi prezervatyvus, nepamirškite, kad geriausia jų įsigyti vaistinėse ar specializuotose parduotuvėse, o ne prekybos centruose ar kioskuose. Prezervatyvai nėra amžini, todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į jų galiojimo laiką.

Kad prezervatyvas atliktų savo funkcijas, būtina pasirinkti tinkamą dydį. Gaila, tačiau dydžio žymėjimas kelia šiokių tokių keblumų, todėl tenka nustatinėti iš akies (beje, prezervatyvai dažniau plyšta ne dėl to, kad yra per maži, o dėl to, kad būna per dideli).          

Jei prezervatyvas buvo ilgai nešiojamas kišenėje ar rankinėje, prieš naudojant reikėtų patikrinti, ar nepažeista pakuotė.

Atplėšdami pakuotę ilgais nagais ar dantimis nepažeiskite jos turinio. Nustatyta, kad apie 27 % vartotojų prezervatyvų pakuotę plėšia dantimis! Taip priemonę galima ir sugadinti. Jei mėginate užsimauti prezervatyvą ne iš tos pusės, jis gali įplyšti (beje, taip atsitinka ne taip jau retai). Lytiškai įsiaudrinę galite ir nepastebėti, kurioje pusėje yra kraštelis. Jei prezervatyvas tempiamas ant penio pernelyg ilgai, jis gali įplyšti, todėl prezervatyvo jokiu būdu negalima mauti jėga. Jei pastebėjote, kad prezervatyvas persisukęs, geriau išmeskite jį.

Patartina naudoti lubrikantus vandens pagrindu, nes kitokie, pagaminti riebalų ar vazelino pagrindu, ardo lateksą.

Reikia įsisąmoninti, kad lytinis aktas baigiasi iš karto po ejakuliacijos ir prezervatyvą būtina numauti dar nuo sustandėjusios varpos, prilaikant ranka.

Kvapas ir spalva. Viskas priklauso nuo jūsų skonio ir pasirinkimo. Banano ar žemuogių aromatai laikomi pačiais seksualiausiais.

Reljefas. Кokių tik nebūna prezervatyvų: „su pipiriukais“, dygliuotų, su ūseliais, su užlenktu galiuku ir t. t. Pasirinkimas – begalinis.

Tepalas. Ant pakuotės neretai parašyta: „sutepta“ ar „su lubrikantu“. Jei naudojatės lubrikantu sekso metu, geriau rinktis būtent tuos prezervatyvus, kuriems tinka specialus tepalas vandens pagrindu. Tepalai, pagaminti riebalų ar vazelino pagrindu, ardo lateksą.

Figūrėlės. Žvėrelių, žvaigždučių formos gumytės vertinamos kaip suvenyrai. Tokie prezervatyvai labai greitai plyšta, todėl naudoti juos gana rizikinga.

Šviečiantys. Tai labai įdomus atradimas eksperimentų mėgėjams. Prezervatyvai šviečia dėl latekso,  apdirbto cinko sulfidu ir medumi.

Nepamirškite – jei prezervatyvas įplyšo, būtina iš karto ištraukti penį iš makšties, o ją – praplauti tekančiu vandeniu ir sterilizuoti silpnu kalio permanganato tirpalu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Prieš

rinkdamiesi prezervatyvus, įsitikinkite, kad numatomai partneriai "ten" neauga dantys...Nepamirškite, kad populiariausi lubrikantai savo sudėtyje turintys aitriosios paprikos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS