Keturi vitaminai kokybiškesniam lytiniam gyvenimui | kl.lt

KETURI VITAMINAI KOKYBIŠKESNIAM LYTINIAM GYVENIMUI

  • 2

Į maistinių medžiagų, gerinančių lytinio gyvenimo kokybę, sąrašą pateko vitaminai, kurių galima įsigyti bet kurioje vaistinėje (ir, žinoma, parduotuvėje – jeigu kalbame apie natūralius šaltinius). Gydytojai šiomis dienomis paskelbė, kad sumažėjęs vyrų ir moterų lytinių hormonų lygis tiesiogiai priklauso nuo kai kurių vitaminų stygiaus. Lytiniam gyvenimui patys svarbiausi yra šie komponentai: vitaminai E, C, ir A, taip pat B grupės vitaminų kompleksas.

Kodėl būtent jie?

Daugybė atliktų tyrimų rodo, kad vitaminas E yra bene pats geriausias pagalbininkas, kovojantis su daugeliu sveikatos problemų. Jis padeda organizmui palaikyti organizmo darbingumą bei tonusą, yra reikalingas kraujotakos sistemai. Na, o gera kraujotaka savo ruožtu užtikrina sveiką lytinį potraukį ir erekciją. Norintiems papildyti šio vitamino atsargas, specialistai rekomenduoja valgyti riešutus, kivius, mangus ir pomidorus. Be to, vitamino E gausu bet kuriame augaliniame aliejuje.

Vitaminas C kovoja su laisvaisiais radikalais, sukeliančiais intymiame gyvenime labai daug problemų. Daugiausia askorbo rūgšties yra kiviuose ir šviežiose uogose.

B grupės vitaminų komplekse yra būtinų lytinei sveikatai vitaminų B1, B5 ir B12 (beje, pastarasis itin naudingas tiems, kuriems intymiame gyvenime viskas klojasi nelabai gerai). Tiesa, reikalingi jie ir normaliai nervų sistemos veiklai.

Vitaminas A užkerta kelią lytinių hormonų stygiui, o tai labai svarbu, kad vyrų sėklidės ir moterų kiaušidės tinkamai atliktų savo darbą. Daugiausia šio vitamino turi abrikosai ir mangai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dziadekaskuriamdarstovi

cia tik REKLAMA debilams,nes tai pagrindiniai maisto papildai BUTINI NUO UZGIMIMO IKI SMERTIES!!!nes STAJAKOVICIUI po 40-60metu,jei JAU BLOGAI STOVI,naudojami maisto paoildai,kurie: ---ziur.internete,uzdaves klausima apie INPOTENCIJA!

ar

cia tipo kad geriau veiktu STAJAKOVYCIUS?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS