Meilės diena vaistinėje – nuo dovanų iki apsisaugojimo priemonių | kl.lt

MEILĖS DIENA VAISTINĖJE – NUO DOVANŲ IKI APSISAUGOJIMO PRIEMONIŲ

  • 2

Minint įsimylėjėlių dieną daugelis tampa dėmesingesni savo artimiesiems – tai sako pastebintys ir  sveikatos specialistai. Pasak jų, artėjant vasario 14-ajai daugiau žmonių ieško dovanų mylimiesiems ar jau iš anksto planuoja romantišką vakarą.

Didžiausios Baltijos šalyse „Eurovaistinės“ vaistininkė J. Juodsnukytė sako, kad pasiruošimą Valentino dienai jaučia jau kelios dienos iki šventės. Pasak jos, nemažai klientų užsuka ieškodami dovanų savo draugams, mylimiesiems ar sutuoktiniams. „Labai dažnai vyrai renkasi dovanoti įvairias grožio priemones (kosmetiką, kremus, kaukes), taip pat populiaru dovanoti maisto papildus grožiui ir sveikatai“, – pagrindines tendencijas aptaria specialistė.

Vis dėlto vaistininkė akcentuoja, kad dėmesingesni vienas kitam turėtume būti ne tik prieš įsimylėjėlių dieną. „Reikia palepinti vienas kitą, bet to nepamiršti daryti visus metus, nederėtų susikoncentruoti į vieną dieną, nes mylėti reikia kasdien“, – sako vaistininkė.

Tiesa, pasiruošimas įsimylėjėlių dienai vien mielomis dovanomis neapsiriboja. Vaistininkai pastebi, kad artėjant šiai proga žmonės aktyviau ieško apsaugos priemonių. J. Juodsnukytė sako, kad tiek vaikinai, tiek merginos nebesislepia pirkdami apsisaugojimo priemones. „Niekas nebesižvalgo per petį, ar kas nors pamatys, ar ne. Merginos, perkančios geriamąją kontracepciją, taip pat perka su gydytojo receptu kiekvieną mėnesį ir tikrai be jokių baimių, kad už nugaros stovintis žmogus smerkiančiu žvilgsniu žiūrės“, – apie pasikeitusius pirkimo įpročius kalba vaistininkė. Jos teigimu, populiariausia apsaugos priemone vis dar lieka prezervatyvai.

Vis dėlto konsultuotis pirkdami apsaugos priemones dauguma žmonių vengia. J. Juodsnukytė pastebi, kad klausimų sulaukia tik tuomet, kai klientai susiduria su kokia nors problema, tačiau jeigu žmogus ne pirmą kartą naudoja priemones, tada konsultuotis nėra linkęs. Sveikatos specialistė ragina nebijoti ir drąsiai konsultuotis su vaistininkais, ypač jeigu tai yra pirmieji kartai, arba geriamųjų kontraceptikų vartojimo pradžia.

Tiems žmonėms, kuriems nedrąsu kreiptis patarimo į vaistininkus, specialistė pataria kalbėtis su šeimos nariais ar draugais. „Pradžiai tokios konsultacijos kaip gairių tikrai pakaktų, tačiau jeigu yra kokių nors neaiškumų, visada kviečiame kreiptis į vaistininką“, – padrąsina J. Juodsnukytė.

Nors vaistininkai pastebi, kad po švenčių, savaitgalio, švenčių dienomis vaistinėse dažniau ieškoma skubios kontracepcijos, J. Juodsnukytė įspėja, kad pirmiausia reikėtų rūpintis apsauga ir tik jai nesuveikus ieškoti skubios kontracepcijos. „Patariame skubią kontracepciją naudoti kuo rečiau. Jeigu pora rūpinasi apsauga, tai dažniausiai jos ir neprireikia arba prireikia vieną kartą per kelerius metus. Jeigu skubioji kontracepcija vartojama kas mėnesį arba dažniau, ji gali kenkti moters sveikatai“, – įspėja „Eurovaistinės“ vaistininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

valytoja

baisu kas darosi po meiles dienos kiemose pilna prezervatyvu ,meta pro langus.kodel nedraudzia ju pardavineti.?

ALGIS

ŠIĄ DIENĄ KANDONAI TURĖTŲ BŪTI NEMOKAMAI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS