Populiarėja prieglaudos ką tik išsiskyrusiems vyrams | kl.lt

POPULIARĖJA PRIEGLAUDOS KĄ TIK IŠSISKYRUSIEMS VYRAMS

Šveicarijoje ką tik iš šeimos namų išėję vyrai, ieškantys prieglobsčio ir pagalbos žlugus santuokai, patogią lovą ir išklausyti pasirengusius žmones randa pirmojoje tokioje įstaigoje, įsikūrusioje Ciuricho ežero pakrantėje.

Protestantų pastorius Andreasas Cabalzaras  Erlenbacho kaime netoli Ciuricho įkūrė pirmąją šalyje prieglaudą ką tik išsiskyrusiems tėvams.

Šis Šveicarijoje unikalus projektas kas savaitę sulaukia vis daugiau prašymų apgyvendinti.

"80-čia proc. atvejų skyrybų prašo žmonos, vaikai lieka šeimos namuose, o tėvai išeina tik su lagaminais ir tampa labiau pažeidžiami", - žurnalistams sakė A.Cabalzaras.

Minimas projektas buvo pradėtas 2009 metų rugsėjį, kai pas A.Cabalzarą prašyti pagalbos atėjo keturi su žmonomis ką tik išsiskyrę vyrai. Išėjus iš namų jiems iš pradžių reikėjo laikino prieglobsčio ir vietos, kur būtų galima apmąstyti savo padėtį.

"Iš pradžių visiems reikia stogo virš galvos ir lovos, o joks vyras nebūna pasirengęs tokiam žingsniui", - sakė pastorius.

Pasak jo, ši problema yra aktuali visiems visuomenės sluoksniams.

Prieglaudos svečiai už savaitę joje moka maždaug po 170 Šveicarijos frankų. Joje vienu metu gali gyventi trys vyrai. Pastate taip pat yra du miegamieji, skirti vaikams, kad išsiskyrę vyrai turėtų sąlygas toliau bendrauti su savo atžalomis.

"(Čia vienu metu) gali gyventi ne daugiau nei trys ką tik išsiskyrę tėvai, nes tai užtikrina labai gerą sinergiją. Jie kalbasi vienas su kitu, padeda vieni kitiems - susidaro gera savipagalbos grupė", - aiškino A.Cabalzaras.

Gairės: skyrybos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS