2020 metais planuojama pasirūpinti vaikų emocine gerove | kl.lt

2020 METAIS PLANUOJAMA PASIRŪPINTI VAIKŲ EMOCINE GEROVE

  • 1

Metams baigiantis Seimas turi gerų žinių ir mažiesiems gyventojams.

Parlamentarai ketvirtadienį po svarstymo pritarė nutarimo projektui, kuriuo 2020 metus planuojama paskelbti Vaikų emocinės gerovės metais.

Seimo nariui  Sergejui Jovaišai keista atrodo tai, kad tik 2020 metais rūpinsimės, kad vaikų emocijos būtų geros. „Bent jau kitais metais mūsų vaikučiai turės gerą emocinę būseną“, – pasidžiaugė S. Jovaiša.

Seimas ketina paskelbti 2020-uosius Vaikų emocinės gerovės metais įvertindamas tai, kad vaiko emocinė gerovė yra svarbi ir neatsiejama vaiko gerovės dalis, taip pat siekdamas sustiprinti vaikų emocinės gerovės sąlygas Lietuvoje.

„Neužtikrinta Lietuvos vaikų emocinė gerovė gali lemti vaikų patiriamą fizinį ir emocinį smurtą bei labai paveikti jų galimybes gyventi visavertį ir laimingą gyvenimą“, – sakoma nutarimo projekte, kurį inicijavo sveikatos  apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Seimas nutarimo projekte pažymi, kad būtina įvairių politikos sektorių, nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių pastangomis siekti geresnės Lietuvos vaikų emocinės gerovės. Taip pat parlamentarai pabrėžia, kad būtinas „didesnis valstybės dėmesys vaikų psichikos sutrikimų prevencijai ir ankstyvajai intervencijai, užkertant kelią socialiniams ir emociniams sunkumams vaikui užaugus bei siekiant išvengti didelės socialinės, emocinės ir ekonominės žalos“.

Nutarimo projekte Vyriausybei ar jos įgaliotai institucijai siūloma iki 2020 m. kovo 1 d. patvirtinti Vaikų emocinės gerovės stiprinimo veiksmų planą ir numatyti lėšas planui įgyvendinti.

Penktadienį Seime numatyta priimti nutarimo projektą dėl 2020 metų paskelbimo Vaikų emocinės gerovės metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Įsivaizduoju senuką Jovaišą, bet tik ne gerinančius vaikų emocijas :)). Kažkoks senuko briedas ir tiek. Ar čia irgi prie kuriamos gerovės valstybėje?? Argi didės briedas Lietuvoje 2020 metais??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS