Pažintys internetu yra sėkmingesnės ir trunka ilgiau | kl.lt

PAŽINTYS INTERNETU YRA SĖKMINGESNĖS IR TRUNKA ILGIAU

Ketvirtadalis pažinčių internete baigiasi vestuvėmis, tačiau lietuviai tokį susipažinimo būdą dar linkę smerkti, LRT RADIJUI sako pažinčių portalo Flirtas.lt atstovas Marius Petrauskas. Nepaisant neigiamų nuomonių, priduria jis, pažinčių svetainėse piktavalių žmonių ne daugiau nei realybėje.

Pasirodžiusi prognozė, kad po 15 metų pusė porų santykius pradės internete, yra ne gąsdinanti, o teigiama, sako pažinčių portalo Flirtas.lt atstovas Marius Petrauskas. 2013 m. JAV atliktas tyrimas, priduria jis, kuriame dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. porų, susipažinusių tiek internete, tiek tradicinėse pažinčių vietose, parodė, kad poros, pradėjusios pažintis internete, yra 21 proc. laimingesnės. Jos kartu būna ilgesnį laiką, o 25 proc. tokių santykių baigiasi vestuvėmis. Tačiau lietuviai, pasak pašnekovo, tokias pažintis ar jau užmegztus santykius dažnai sumenkina.

Psichologas Gediminas Navaitis teigia, kad prognozuoti ateitį visgi nėra lengva. Jis mano, kad pažintys internete gali smarkiai išsiplėsti, tačiau mes vargiai įsivaizduojame, kaip naujos technologijos įeis į kasdienį mūsų gyvenimą: „Tereikia prisiminti, kad prieš 20 metų Lietuvoje mobiliuoju telefonu beveik niekas nesinaudojo, o šiandien vargiai rastume jo neturintį žmogų. Išmanieji telefonai, kompiuteriai ir internetas ir toliau skverbsis į mūsų gyvenimą, tad ir į socialinį bendravimą.“ Tai, pasak psichologo, jau dabar sujungia poras, o santykiai tampa ne tik internetiniai, bet perauga į artimesnius – meilės, draugystės, šeimos kūrimo santykius.

G. Navaitis tvirtina, kad susipažinti internetu jau tapo norma: jei tokių žmonių būtų vos vienas ar du, visi manytų, kad tai įdomu, keista, neįprasta, bet svetainių, kuriose galima susipažinti, Lietuvoje yra nemažai, kone kiekviena turi daugybę dalyvių. Tai, pasak psichologo, rodo poreikį – žmonės tuo naudojasi ir gauna tai, ko jiems reikia.

M. Petrauskas pasakoja, kad prieš trejus metus vykę svarstymai, jog Lietuvoje pažinčių svetainių skaičius bus toks, kaip Amerikoje ar Jungtinėje Karalystėje, pasitvirtino – jomis naudojasi vis daugiau žmonių. Tačiau, teigia pašnekovas, šių svetainių ateitis yra ne jos pačios, o kompiuteriai, kuriais mes naudosimės: „Tai bus virtualios realybės ir virtualių pojūčių laikas – žmonės naudosis specialiomis pirštinėmis ar kitomis priemonėmis, kurias užsidėję galės laikydamiesi už rankų vaikščioti su žmogumi, pavyzdžiui, iš Tailando.“

G. Navaitis, paklaustas, ko pažinčių portaluose ieško vedę vyrai, sako, kad nereikia išskirti būtent jų. „Abi lytis – tiek vyrai, tiek moterys, jei to nori, sėkmingai laužo ištikimybę. Šiuo atveju kalbame ne apie pačias pažintis, o žmonių sprendimus ir vertybes. Juk lygiai taip pat elgtis žmogus gali ir bare ar vienas išvykęs atostogauti“, – teigia psichologas.

M. Petrausko nuomone, su netinkamais ar piktavaliais žmonėmis galima susipažinti ir gatvėje ar draugų kompanijoje, tad sakyti, kad pažinčių svetainėse sudaromos sąlygos pasinaudoti kitu žmogumi, negalima. Jis mano, kad kitą nuskriausti norintis žmogus tam ras bet kokį būdą, o susipažinus pažinčių svetainėje apsisaugoti nuo to tikrai galima. „Pirmiausia reikia bendrauti. O jei kyla nepasitikėjimas kitu žmogumi, tokį bendravimą derėtų nutraukti arba pasistengti panaikinti abejones“, – pastebi M. Petrauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Spedra

Zinoma, tu vaistu erekcijai daug. Bet Spedra maniskis rinkosi del geresnio toleravimo. Kokia vi agra labai galvos skausmus kelia, svaiguli. Spedra tokio poveikio neturi. Be to, veikia visas 6-7 valandas, todel per diena gana ir vienos tab.

Neringa

Kai pazintis perzengia miegamojo slenksti, suzinai ir daugiau dalyku, kurie ne visada labai malonus. Maniskis bande slepti turimas erekcijos problemas. Bet, aciu dievui, pradejo vartoti vaistus ir viskas susitvarke kazkaip su jais. Gere Spedra. Uztenka vartoti po 100 mg tab, veikia jau po 15-30 minuciu.

aha

Bet ten ,dažniausiai ,vyrai užmiršta prie savo pagrąžintų savybių pridurti ,kad yra išsiskyrę ir turi įsipareigojimus pulkeliui vaikų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS