Dantų implantacija „Šypsenos akademijoje“: žemos kainos, ilgalaikis rezultatas | kl.lt

DANTŲ IMPLANTACIJA „ŠYPSENOS AKADEMIJOJE“: ŽEMOS KAINOS, ILGALAIKIS REZULTATAS

  • 6

Dantys – neatsiejama ne tik grožio, bet ir sveikatos dalis. Net ir nematomoje vietoje buvusius dantis vertėtų suskubti atkurti, nes kiekvienas jų yra labai svarbi virškinimo sistemos dalis. Dabar galite pasinaudoti išskirtiniais „Šypsenos akademijos“ pasiūlymais.

Geriau nedelsti

„Šypsenos akademijos“ padalinio Kaune gydytojas periodontologas Jonas Alkimavičius remdamasis savo patirtimi pasakojo, kad netekus danties ir tik po 10–20 metų kreipusis dėl implantacijos taip pat galima tikėtis gero rezultato, bet geriau ilgai nedelsti.

Kuo greičiau atkūrę dantį ar dantis, pristabdome kaulo degeneraciją – jo nykimą, tirpimą. Taipogi atstatome ir kramtymo funkciją. O tai yra svarbu ir kitų dantų būklei. Netekus danties, gretimiems dantims tenka didesnis krūvis ir didesnė tikimybė, kad jie labiau dils. Netekto danties atstatymas padeda išvengti kitų dantų dilimo.

Žandikaulis ima retėti, nes nesant danties toje vietoje nebevyksta žandikaulio stimuliacija. Kuo mažiau apkraunamas žandikaulis, tuo daugiau ilgainiui netenkame kaulo. Tai reiškia ir didesnes išlaidas jo atstatymui.

Dėl šios priežasties netekus danties vertėtų nelaukti ir kuo skubiau kreiptis į gydytoją odontologą, kuris numatytų gydymo planą ir gydymo veiksmus.

„Kiekvienas atvejis vertinamas individualiai. Vieniems galima tikėtis gero rezultato be papildomų pastangų, kitiems dėl gražios šypsenos gali reikėti dar ir ortodontinio ar kramtymo funkciją atstatančio restauracinio gydymo. Kartais, kai įvykę dideli pokyčiai, net ir pasitelkus visas priemones neįmanoma gauti patenkinamo funkcinio ir estetinio rezultato. Tokiu atveju tenka kalbėti apie likusių dantų šalinimą. Žinoma, dažnai yra pasirenkamas variantas atstatyti prarastus dantis esamoje būklėje – tai pats paprasčiausias gydymo variantas, pagerinantis kramtymo funkciją, o estetinis vaizdas visų kitų dantų lieka toks, koks buvo“, – pasakojo šios pirmaujančios Lietuvos odontologijos klinikos atstovas.

Ištiria žandikaulių būklę

Pirminio vizito metu kruopščiai įvertinama paciento burnos sveikata. Tam atliekama kompiuterinė tomografija. Ji leidžia sužinoti žandikaulių būklę, ar jis pakankamas implantacijai. 

Tiriama visa burnos ertmė. Ar nėra gretutinių pažeistų dantų ir t. t. Po tyrimo pacientui sudaromas individualus gydymo planas. Jeigu pacientas sutinka, sudaromas ir pilnas gydymo planas, jeigu yra reikalingas kitų dantų gydymas. Planas apima ne tik gydymo eigą, jame numatomi ir vizitai bei gydymo kaina.

Implantacijos vizitas dažniausiai iš viso trunka apie vieną valandą, jei implantuojamas vienas dantis. Pagrindinis etapas trunka apie 30–40 min.

„Pirmąją savaitę po operacijos vyksta gijimas, dėl to dvi tris paras reiktų tikėtis natūralios organizmo reakcijos: maudimo, dantenų ar žando patinimo. Dažniausiai gijimas nesukelia didelio diskomforto, maudimui malšinti skiriami vaistai nuo skausmo. Vertėtų atkreipti dėmesį, jeigu pakiltų temperatūra, užsitęstų kraujavimas ar vis neatslūgtų veido tinimas. Tokiu atveju būtina kreiptis apžiūrai. Gijimo metu svarbu nepamiršti geros burnos higienos, sveikos mitybos, vengti fizinio krūvio ir dirbant, ir sportuojant, nepatartina vartoti alkoholio, rūkyti, nepatartina būti karštyje“, – perspėjo Jonas Alkimavičius.

Jei darbas nesusijęs su sunkia fizine veikla, į darbą grįžti galima ir tą pačią dieną.

Vietinis nuskausminimas

Dantų implantas – tai skirtas pakeisti trūkstamo danties šaknį mažas titaninis varžtelis, kuris atlikus nedidelį pjūvį dantenose sriegiamas į kaulą.

Ant implanto tvirtinamas danties protezas (dirbtinis dantis), dar vadinamas danties karūnėle arba vainikėliu. Implantuoti dantys atrodo ir funkcionuoja kaip natūralūs.

Standartiškai po implanto įsriegimo laukiama apie tris mėnesius, kol implantas prigyja. Tuomet prasideda protezavimo darbai, kurie gali trukti nuo savaitės iki kelių mėnesių.

„Ilgiau tenka laukti, jei atliekama kaulo priauginimo procedūra. Tokiu atveju pilnas danties atstatymas gali užtrukti 7–10 mėnesių“, – atvejus apžvelgė J. Alkimavičius.

Ar kaulas atsistatė pakankamai, patikrinama kompiuterine tomografija. Jeigu augmentacijos nereikia, tuomet planuojama implantacija.

Operacijos metu atliekamas vietinis nuskausminimas. Toks dažnu atveju yra veiksmingesnis nei plombuojant ar šalinant dantį, nes nereikia nuskausminti pačio danties. Ką jaučia pacientas implantacijos metu? Nuskausminus išlieka buki pojūčiai, jaučiamas spaudimas, vibracija. „Ar tai nemalonu – kiekvieno individualus reikalas, tačiau ne dėl malonumo daromos tokios intervencijos“, – pastebėjo J. Alkimavičius.

Apžvelkime ir vienmomentę implantaciją. Ši operacija – kai dantis yra pažeistas negrįžtamai, yra reikalingas šalinimas ir implantacija. To paties vizito metu pašalinamas dantis ir įsriegiamas implantas – vienmomentiškai.

Jei netekote trijų dantų toje pačioje zonoje, juos galima atkurti panaudojus tiltinę konstrukciją. Išlaikant tam tikrą atstumą sriegiami du implantai, vėliau ant jų fiksuojamas trijų dantų tiltas.

All-on-4 gydymo metodika leidžia atsisakyti išimamų protezų. Vieno vizito metu pašalinami visi likę dantys ir sriegiami 4 implantai, ant kurių tvirtinamas neišimamas laikinas protezas, kuris prigijus implantams pakeičiamas nuolatiniu.

Viskas įskaičiuota

„Šypsenos akademija“ tęsia akciją „Viskas įskaičiuota“. Danties implantacija (pasirinkus „MegaGen AnyRidge“ implantą) ir protezavimas pasirinkus cirkonio vainikėlį kainuoja tik 999 eurus vietoje 1602 eurų.

Į šią kainą įskaičiuota nuo implantacijos iki paties danties uždėjimo ant implanto (reikalingos medžiagos, chirurginė procedūra, protezavimui reikalingos medžiagos: atspaudai, vainikėlis, atrama ir gijimo galvutė, vizitai ir gydytojų darbas, kontrolinis tyrimas prieš protezavimą.

Pasirinkus „Straumann“ implantą kaina sudarys 1299 eurus, o „Nobel Parallel” – 1399 eurus.

Į kainą neįeina pirminė kompiuterinė tomografija, reikalinga gydymo planui sudaryti, danties šalinimas ir kaulo augmentacija – procedūros, skiriamos individualiai, jei to reikia. Taikoma nuolaida pirminei chirurgo implantologo konsultacijai – ji nemokama, o pirminis ištyrimas – 49 eurai vietoje 89 eurų.

„Šypsenos akademija“ – tai kruopščiai suburta visų odontologijos sričių specialistų komanda, kurios narius vienija vakarietiškas požiūris į dantų gydymo kultūrą.

Kviečiame pasinaudoti šia galimybe!


Kaune „Šypsenos akademija” įsikūrusi V. Putvinskio g. 51 (BLC verslo lyderių centras, C korpusas).

Daugiau informacijos: tel. nr. +370865850244 arba https://sypsenosakademija.lt/.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kauniete pensininke

Kur tokius isimamus elastingus protezus gamina

Pensininkė

O aš reklamą darau išimamiems šiuolaikiniams minkštiems, elastingiems protezams. Kaina įkandama, nešioju ir džiaugiuos

Anonimas

... gal ir ne pasakos, bet tikros kainos nesako...žmones,kurie įsisriege...mokejo tukstanciais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS