Mokslininkų versija: koronavirusas Italijoje galėjo pasireikšti ir anksčiau | kl.lt

MOKSLININKŲ VERSIJA: KORONAVIRUSAS ITALIJOJE GALĖJO PASIREIKŠTI IR ANKSČIAU

Italijai toliau kovojant su koronaviruso pandemija, mokslininkai aiškinasi, ar Covid-19 šalyje nepasireiškė anksčiau nei manoma, t. y. jau ketvirtą 2019 metų ketvirtį. Tai reikštų, kad naujasis koronavirusas už Kinijos ribų ėmė plisti anksčiau nei manyta. Iki šiol 2020 metų vasario 21-oji laikoma ta diena, kai Italijoje diagnozuotas pirmasis koronainfekcijos atvejis, informuoja agentūra „Reuters“.

Nuo spalio iki gruodžio Italijos Lombardijos regione fiksuota gerokai daugiau susirgimų gripu ir plaučių uždegimu, sakė epidemiologas ir Milano universiteto medicinos statistikos profesorius Adrianas Decarlis. Jis kalbėjo apie šimtais daugiau ligonių nei įprasta, gydytų ligoninėse dėl gripo ar plaučių uždegimo. Kai kurie pacientai mirė. Susirgimai pirmiausiai fiksuoti Milano ir Lodžo apylinkėse.

Ir šiandien pirmiausiai Milane padėtis yra dramatiška. Vien tik čia naujų infekcijų padaugėjo daugiau kaip 800 iki beveik 7 000. Daugiau atvejų fiksuojama tik kaimyninėse Bergamo ir Brešos provincijose. Kokia dramatiška padėtis, rodo Bergamo statistika. Čia, žinybų duomenimis, per praėjusius 10 metų vidutiniškai būta 45 mirčių per savaitę. Vasario gale jų buvo jau 64. O nuo kovo 15 iki 21 dienos vien tik Bergame mirė 313 žmonių.

Ketvirtadienį Italijoje vėl labiau nei kelias ankstesnes dienas augo ir aukų, ir naujų infekcijų skaičius. Sveikatos tarnybų duomenimis, per 24 valandas Covid-19 pareikalavo dar 712 gyvybių. Iš viso mirusiųjų yra 8 215 – daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje. Per parą virusas patvirtintas dar 6 153 asmenimis Bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 80 539.

„Aš nežinau, ar mes pasiekėme piką, ar kažką praleidome, – reporteriams sakė Lombardijos regiono prezidentas Attilio Fontana. – Viskas, ką galiu pasakyti yra tai, kad aš susirūpinęs“. Lombardija Italijos šiaurėje yra labiausiai paveikta pandemijos. A. Fontana teigė manąs, kad po dviejų ar trijų dienų situacija taps aiškesnė. Tačiau jei padėtis ir pagerės, vyriausybės paskelbti ribojimai, kurie šiuo metu galioja iki balandžio 3-iosios, išliks. „Net jei atvejų mažės, manau, mes turėsime tęsti, kol būsime visiškai tikri, kad plitimas sustabdytas“, – pabrėžė prezidentas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Iš Kinijos virusas buvo perkeltas į Italiją, nes šioje šalyje daug turistų iš visos Europos. Ne paslaptis, kad Kinijos gydytojams buvo uždrausta kalbėti apie užkratą. Italija labai patogi šalis virusui platinti ir dėl tarpusavio bendravimo ypatumų, artimo kontakto, glebesčiavimosi, senyvo amžiaus žmonių skaičiaus ir kt.

Gali būti, kad ne Kinija visus

o italai Kiniją apkrėtė! Juk pirmas žinomas nuo koronos miręs senukas su niekuo nebendravo, gyveno atokiai, kaip atisiskyrėlis! Neaišku, kaip jis galėjo apsikrėsti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS