A. Dulkys atskleidė, kada bus kalbama apie COVID-19 ribojimus | kl.lt

A. DULKYS ATSKLEIDĖ, KADA BUS KALBAMA APIE COVID-19 RIBOJIMUS

Augant COVID-19 užkrėtimų skaičiui, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys primena, kad apie taikomus ribojimus ir prevencines priemones, padedančias saugotis koronaviruso, būtų pradėta svarstyti artėjant link 240 reanimacijos lovų užimtumo. Vis tik, ministras atkreipia dėmesį, kad, trečiadienio duomenimis, tokių pacientų tebuvo du.

240 pacientų reanimacijoje ir intensyvioje terapijoje Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai yra tas kritinis skaičius.

„Belieka priminti, kad 240 pacientų reanimacijoje ir intensyvioje terapijoje Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai yra tas kritinis skaičius. Šio ryto duomenų dar nespėjau pažiūrėti, bet vakar buvo tokie du pacientai“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Dulkys.

Paklaustas apie sekoskaitos procesus, ministras pažymėjo, kad kol kas testų ėminių skaičius nepasiekė ribos, kad sekoskaitos procesai įsijungtų automatiškai. Vis tik, teigė A. Dulkys, jei toliau sergamumas augs, rugpjūčio viduryje galima tikėtis atsinaujinusių procesų.

„Sekoskaitos procesai yra sureguliuoti ir jie įsijungia automatiškai, kada yra pakankamas testų ėminių skaičius. Kai pas mus sergamumas buvo nukritęs, paprasčiausiai jų nebuvo tiek, kiek reikėtų. Jei toliau sergamumas turės tokias tendencijas, tai, panašu, kad nuo rugpjūčio vidurio įsijungs ir nacionalinė laboratorija, o tada galėsime jau naudotis ir europiniais mechanizmais“, – kalbėjo A. Dulkys.

Kita vertus, ministras ramina, kad užsienio praktika rodo, jog naujo tipo Omikron atmaina nesukelia sunkesnės ligos formos, todėl ir ligonių užkrovimo po atvejų išaugimo taip ir nebuvo.

„Yra apskritai šiuo metu tik penkiolika Europos Sąjungos šalių, kurios gali daryti sekoskaitą pagal tai, kiek turi ėminių. Tai jų duomenys mums rodo, kad apie 70 proc. jau dominuoja būtent tie omikrono papildomi potipiai, kurie čia pradėjo tą sergamumą didinti. Bet labai svarbu žinoti, kad nėra jokių duomenų, kad tie potipiai sukeltų sunkesnes ligos formas, o Portugalijoje šių potipių banga jau slūgsta ir hospitalizacijų, ligoninių užkrovimo taip ir nebuvo“, – pasakojo ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Lordas

Panašu kad ši sykį biznio planas neisdegs,daug kam atsivėrė akys,dar reiks už tuos skiepus atsakyti ,anksčiau ar veliau,ne veltui Faizeris skiepų sudėtį islaptino 55 metams,galvoju kad prie normalios valdžios ateityje viskas islys į dienos šviesą,oi ponas Dulky, su Chebra ,kaip nelinksma bus

Irena

O kodėl tik 240 užimtų lovų ligoninėse ,tai jau kritinis skaičius,kodėl ne mln pensininkų,tai tik apie elitą,jų ne vienas nenudvese,onkur dar 800 tukst ubagų,jie irgi neatgule,tai pasirodo ,,kovidas,,tik sienauja mažai uždirbancius,ir ligotus,kurie be ryšių ir pažinčių ir taip kokybiško gydymo negauna,nereikia ir atmainų,gydo ir ant kojų pastato ,kurie su babkem,vienetams tik pasiseka,ir vėl priverstiniai skiepai,dar už praeitus skiepus niekas neatsakė ,ir nesedo,ir nebuvo sušaudytas,nes prokuratūra ir teismai kanalizacijoje užstrigo su savo konstitucine teisė,kas kam neaišku,tik PSO pirstelna,mūsų valdžia iš kart ant kelių klumpa,kad tik pinigėlių srautas jiems į kišenes nesustotu,kokių tik neileidžia į Lietuvą,nežinia su kokiom ligom,nes Lietuvos valdžiai žmonių vis maža,savų ant kojų nei finansiškai nei morališkai bei dvasiškai nesutvarko,nes visi ,,ekspertai,,tik nėra kam dirbti,geriau iš ubagų vogti,o va privaziavusiems prašom,ir VMI,ir Sodra,ir VRM ir Finansų ministerija,ir EZTT

Kaip norės taip ir padarys

Suskaičiuos visus mirstancius senukus reanimacijoje kaip ko vidinius ir še jums - draudimai ir ribojimai. Nepasitikiu, netikiu šio dulkes nei vienu žodžiu. Visuomenė niekada neatleis už tą cinizmą, kuri jau parodė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS