A. Dulkys: gyventojai vangiai skiepijasi antrąja sustiprinančia doze nuo COVID-19 | kl.lt

A. DULKYS: GYVENTOJAI VANGIAI SKIEPIJASI ANTRĄJA SUSTIPRINANČIA DOZE NUO COVID-19

Lietuvos gyventojai „blogai skiepijasi“ antrąja sustiprinančia vakcinos nuo koronaviruso doze, pripažįsta sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Jeigu paklausite, kaip skiepijamės antrąja sustiprinančiąja doze nuo kovido – blogai skiepijamės. Jei kažkada galėjome pasigirti, kad esame pirmieji Rytų Europoje, tai šiuo metu gal vos keletas šalių (vangiau – BNS) už mus skiepijasi: pas mus – apie vienas procentas žmonių, Europoje – apie dešimt“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė A. Dulkys.

Jis svarstė, kad žmonės galėjo atidėti skiepijimąsi ir dėl karo Ukrainoje, energetinės krizės, taip pat procesą trukdo ir išaugęs sergamumas peršalimo ligomis.

„Labai tikėtina, kad karas, energetinė krizė užgulė žmones, ir mūsų pakankamai stipri ugniasienė, nuimtas krūvis nuo sergamumo COVID-19 nusiuntė žmonėms žinutę, kad gal aš palauksiu. Juo labiau, pats sergamumas trukdo: aš jau buvau užsiregistravęs antrai sustiprinančiai dozei, o po to peršalau, tada atitinkamai reikia išlaukti tam tikrą laiko atstumą, kad tai būtų veiksminga“, – kalbėjo A. Dulkys.

Lietuvoje mažiausiai viena skiepo nuo koronaviruso doze yra pasiskiepiję 70 proc. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

nu

Paimk ir išgerk ta makala neinkštes.

Jonas

Automatus į nugarą ir visa problema juk jūsų mokyti nereikia

galėtų

šitas žiurkutis užsičiaupti. Jau gana, prisiklausėm to cypsėjimo. Pasekmes matome, pasaulyje vyksta rimtas vadinamos pandemijos ir jos "tėvų" vertinimas. O tas kas bandys dar kartą spausti žmones skiepytis - žudikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS