Interneto pokštas tapo kampanija už tinkamą kaukių dėvėjimą: per nosį irgi kvėpuojame | kl.lt

INTERNETO POKŠTAS TAPO KAMPANIJA UŽ TINKAMĄ KAUKIŲ DĖVĖJIMĄ: PER NOSĮ IRGI KVĖPUOJAME

  • 10

Koronaviruso atvejų skaičiams kopiant į naujas rekordų viršūnes ir vis daugėjant vietų, kuriose privaloma dėvėti kaukes, Vilniaus miesto savivaldybė apie taisyklingą kaukių dėvėjimą primena šmaikščia karikatūra.

„Gal ir aštrokas vizualas, kurį paėmėme ir pakūrėme iš internete klaidžiojančios karikatūros (tik pridėjom lyčių lygybę), bet paskutinis lašas taurėje buvo rinkimų naktį pamačius buvusį sveikatos apsaugos ministrą ir buvusį eurokomisarą Vytenį Andriukaitį nešiojant kaukę po nosimi. Jei jau ex sveikatos ministras nežino, kaip tinkamai nešioti kaukę, ko norėti iš tautos. Kaukė po nosimi nieko neapsaugo, nebijokite sudrausminti žmonių, jei viešumoje pamatysite taip nešiojančius kaukę“, – feisbuke rašė Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas.

„O tokių atvejų tikrai nemažai, todėl paleidžiame tokią mini kampaniją apie teisingą kaukių nešiojimą. Nuo šiandien – internete, nuo pirmadienio – outdooruose mieste. Tiems, kas norės piktintis, kad čia nepadoru, komentaruose įdėsiu gerb. V. Andriukaičio nuotrauką, kuri daug nepadoresnė. Beje, į tą patį klubą rinkimų naktį įstojo ir Antanas Guoga. Dar anksčiau – parlamentaras Valerijus Simulik, kuris, pasirodo, susirgo virusu. Nešiokite kaukes teisingai, pamokykite ir kitus, jei kam trūksta suvokimo, kad per nosį irgi kvėpuojame“, – socialiniame tinkle mintis dėstė K. Žukauskas. 

Primename, kad trečiadienį Lietuvoje pasiektas naujas paros atvejų rekordas – 776, mirė trys sirgusieji COVID-19. Ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 348 žmonės, 36 iš jų – reanimacijoje.

Nuo trečiadienio karantino režimas pradėjo galioti didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – bei penkiose mažesnėse savivaldybėse – Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų ir Vilniaus rajono.

Iš viso karantino režimas šiuo metu galioja maždaug trečdalyje – 21 – šalies savivaldybių. Pagal pirmadienį priimtą Vyriausybės sprendimą, jose gyvenantiems žmonėms privalu dėvėti kaukes visose viešose vietose su retomis išimtimis.

Kaukių nereikia dėvėti tik už gyvenamųjų teritorijų ribų, kai šalia 20 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Savivaldybėse, kuriose įvestas karantinas, draudžiama būriuotis daugiau nei po 5 asmenis, įstaigos turi dirbti iš dalies ar visiškai nuotoliniu būdu, ribojami klientų ir pirkėjų srautai parduotuvėse, draudžiama lankyti vyresnius nei 14 metų pacientus, išskyrus gimdyves, taip pat socialinių globos įstaigų gyventojus. Rekomenduojama atsisakyti masinių religinių apeigų susiburiant.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Uždėjus kaukę ant putės, koronavirusu tikrai nesusirgsi.

Nuomone

Kokiu fanatiku reikia butu, kad kaukes rubams prilyginti...fobiju apsesti zmones, tuoj su jomis ir miegoti prades (o gal jau miega, nes cia juk rubas, ar ne?

Tai kaip

priversti debilus nešioti kaukes,jeigu lesbietė nurodė policijai nebausti prasižengusių?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS