Kauno rajone – padidėjusi cheminių medžiagų koncentracija | kl.lt

KAUNO RAJONE – PADIDĖJUSI CHEMINIŲ MEDŽIAGŲ KONCENTRACIJA

  • 3

Kauno visuomenės sveikatos centras gavo informaciją iš Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno rajono agentūros, kad bendrovės „Jukneda“ teritorijoje Eigirgalos k., Kauno r., bei 600 m atstumu nuo įmonės aplinkos ore nustatyta padidinta cheminių medžiagų (metilmerkaptano ir tolueno) koncentracija.

Šios cheminės medžiagos gali sukelti įvairius sveikatos sutrikimus: karščiavimą, kosulį, deginimo ir sunkumo jausmą krūtinėje, galvos skausmą, svaigimą, pykinimą, vėmimas, viduriavimą, gali sutrikti uoslė, atsirasti akių, nosies gleivinės dirginimas ir kt.

Ilgalaikis gyvenamosios aplinkos užterštumas minėtais teršalais yra ypač žalingas vaikams. Jeigu jūs ar jūsų vaikai pajuto minėtus negalavimus, rekomenduojama kuo skubiau kreiptis į šeimos gydytoją. Esant galimybei rekomenduojama išvykti iš galimai užterštos zonos. Be to, pučiant šiaurės krypties vėjui nuo įmonės „Jukneda“, visuomenės sveikatos specialistai rekomenduoja nebūti lauke ir į lauką neleisti vaikų, nevėdinti kambarių ir kitų gyvenamųjų patalpų.

Kaip skelbė portalas kaunodiena.lt, šiuo metu sandėlis yra užplombuotas, visos įmonės sąskaitos ir nekilnojamas turtas areštuoti. Įvykį tiriančios Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos duomenimis, „Juknedos“ delsė pašalinti pavojingas atliekas. Manoma, kad bendrovės sandėlyje aptiktų atliekų sutvarkymas gali kainuoti per 3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietis

3 milijonai iš mokesčių mokėtojų, o kur atsakomybė kontroliuojančių organizacijų? Kiek man suprantama gamtosaugininkai turi atsakyti už aplaiduma kontroliuojant įmonę kaupiančią pavojingas atliekas. Kodėl tyli aplinkos ministerija?

Nuodyja

Seniai mano pazistami skundziasi visais tais simptomais,ir sake,kad juos per ora nuodyja. Tikrai taip.Visas tas chemiones imones seniai reikia uzdrausti kaip nusikalstamas nuodytojas.

zenonas

Lampedziuose Romuvos g. gyvena Romka Patasius tai taip uzkuria vasara-ziema kamina kad oho ho,reikia pamatyt,nors gretimai gyvena Tarsos mazinimo specialiste Laimute Griauslyte ir Ko irgi deginantis tepalu atliekas(atrabotkes)idomiausia tai kad institucijos atitinkamos bejeges ka nors pakeist.O kur dar neturintis siuksliu konteineriu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS