Kinijoje dėl koronaviruso testuojamos net žuvys | kl.lt

KINIJOJE DĖL KORONAVIRUSO TESTUOJAMOS NET ŽUVYS

Kinijoje koronaviruso testas atliekamas net jūroje sugautai žuviai. Internete pašaipų ir linksmų komentarų sulaukė vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip Siameno uostamiestyje vatos pagaliuku imamas tepinėlis iš žuvies burnos.

„Mirštu iš juoko“, - rašė vienas vartotojas. „Ar žuvys kvėpuoja per burną?“ – klausė kitas, pridurdamas, kad COVID-19 juk yra kvėpavimo takų susirgimas. „Ką jie darys su artimu kontaktu? Karantinas žuvims jūroje?“ – stebėjosi dar vienas internautas.

Siameno sveikatos tarnybos atstovas penktadienį agentūrai dpa patvirtino, kad tikrinami ne tik į krantą grįžtantys žvejai, bet ir jų laimikis.

Atitinkamas nurodymas paskelbtas liepos pabaigoje, nes esą kyla pavojus dėl nelegalios prekybos žuvimi jūroje. Todėl kai žvejai ir jų laimikiai pasiekia krantą, tikrinami ir žmonės, ir prekė.

Kinija, kur virusas 2019 metų gruodį buvo aptiktas pirmą kartą, vykdo griežtą nulinio kovido strategiją. Šalis visiškai izoliavosi. Nedaugelis atvykstančiųjų, kuriems leista įvažiuoti į šalį, dažniausiai septynias dienas turi praleisti karantino viešbutyje, po to dar tris dienas yra stebimi. Milijoniniuose miestuose žmonės paprastai kas tris dienas turi atlikti testą.

Sveikatos komisija Pekine penktadienį pranešė apie daugiau kaip 500 naujų infekcijų ir per 2 000 besimptomių atvejų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietiškas

Kiniečiai išplatino tą ginklą, tai ir tegul žūsta visi nuo jo! O PSO su savo pavėluotas tyrimais kelia vis didesnį siaubingą juoką - visi vygdo geopolitinė užsakymą! Tam ir atėjo visi šitie į valdžią- turi atidirbti dabar užsakovams!

fas fas

dulkys gali perspjauti kinija ir pradeti skruzdeles testuoti, keik testu reiketu pirkti, kiek pelno butu

šuo,

kai neturi ką veikti tai sau kiaušus laižinėja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS