Kokioms plastinėms operacijoms ryžtasi vyrai? 5 dažni pasirinkimai | kl.lt

KOKIOMS PLASTINĖMS OPERACIJOMS RYŽTASI VYRAI? 5 DAŽNI PASIRINKIMAI

  • 6

Ilgą laiką plastinės operacijos buvo labiausiai siejamos su moterimis, siekiančiomis pagerinti savo išvaizdą, tačiau laikai pasikeitė. Vis daugėja vyrų, besidalijančių, kad į specialistus kreipiasi dėl įvairių plastinių operacijų bei neinvazinių kosmetinių procedūrų – jomis siekiama tiek patobulinti išvaizdą ir padidinti pasitikėjimą savimi, tiek pagerinti gyvenimo kokybę. Taigi, šiame straipsnyje plačiau apžvelgsime vyrų dažnai pasirenkamas plastines operacijas.

Nosies plastinė operacija (rinoplastika)

Galbūt kai kam pasirodys keista, tačiau tai viena iš dažniausiai atliekamų plastinių operacijų vyrams. Rinoplastika ne tik leidžia atjauninti veidą, pagerinti estetinę išvaizdą, bet ir traumas patyrusiems, pavyzdžiui, dėl sporto, atstatyti nosies funkcijas, pašalinti kvėpavimo sutrikimus. Operacijos metu gali būti koreguojama nosies pertvara, forma bei dydis, sumažinama arba panaikinama kuprelė, taip pat gali būti atliekama šnervių formos ar nosies galiuko korekcija.

Akių vokų plastinė operacija

Ši operacija dažniausiai yra atliekama vyresniame amžiuje – koreguojami apatiniai ir viršutiniai akių vokai. Dėl atsiradusio odos pertekliaus, „maišelių” po akimis gali ne tik vizualiai prisidėti keli papildomi metai, bet ir susiaurėti matymo laukas. O tai, žinoma, turi įtakos gyvenimo kokybei. Tampa sunku dirbti, akys greičiau pavargsta. Akių vokų operacija tokiais atvejais gali padėti išspręsti tiek estetines problemas, tiek susiaurėjusio matymo lauko ar pavargusių akių simptomus.

Veido patempimo (pakėlimo) operacija

Lygiai taip pat kaip ir moterys, vyrai vis dažniau ryžtasi jauninančioms procedūroms – daugiau dėmesio atsiradusiomis ryškiomis mimikos raukšlėmis, pavargusiai bei suglebusiai veido odai. Tiek vyrams, tiek moterims senėjimo požymiai pasireiškia individualiai, todėl pritaikytos veido patempimo procedūros kiekvienam žmogui gali būt skirtingos. Ši operacija leidžia vyrams pristabdyti senėjimo procesus – džiaugtis lygesne ir stangresne veido oda, atviresniu žvilgsniu.

Ginekomastijos korekcijos

Ginekomastija (padidėjusi vyrų krūtinė) yra vyrų pieno liaukų padidėjimas, dėl pernelyg išvešėjusio liaukinio ar riebalinio audinio. Tai problema, su kuria susiduria nemaža dalis vyrų. Ši problema gali atsirasti dėl paveldimumo, sutrikusio hormonų balanso, nutukimo, vaistų vartojimo ar sveikatos problemų. Priklausomai nuo konkrečios situacijos, krūtinė gali būti sumažinama pašalinant perteklinį išvešėjusį liaukinį audinį arba atliekant liposakciją.

Riebalų nusiurbimas (liposakcija)

Liposakcija aktuali vyrams, kurie nori pašalinti perteklinį riebalinį audinių nuo tam tikrų kūno zonų ir susigrąžinti ryškų kūno kontūrą. Nemaža dalis vyrų yra nepatenkinti nepageidaujamomis riebalų sankaupomis tam tikrose kūno vietose, kurių atsikratyti sportuojant ne visada pavyksta. Riebalų nusiurbimas vyrams dažniausiai yra atliekamas krūtinės, pilvo ir juosmens srityse.

Verta paminėti, kad vyrai taip pat renkasi ir kitas kosmetines procedūras, tokias kaip botokso, hialurono rūgšties injekcijos, nepageidaujamų plaukelių šalinimas lazeriu ar plaukų transplantacija. Auganti plastinių operacijų ir kosmetinių procedūrų paklausa tarp vyrų rodo, jog vyrai vis labiau pradeda rūpintis savimi, savo sveikata bei išvaizda.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Žmuida

įsidėti į pimpalo galą šaruotą iš guolio-pats geriausias sprendimas

Ant organo

reikia tatuiruoti muse! Senatveje tik pabaidai - ir pakyla!

anonimas

Pasidariau nosies ir veido patempimo operacijas. Nusipirkau naujus dokumentus. Išsinuomavau vienkiemį. Mokausi kalbų. Narkotikų biznį baigiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS