Koronavirusas Marijampolės ligoninėje: užsikrėtė du darbuotojai ir pacientas | kl.lt

KORONAVIRUSAS MARIJAMPOLĖS LIGONINĖJE: UŽSIKRĖTĖ DU DARBUOTOJAI IR PACIENTAS

  • 0

Marijampolės meras Povilas Isoda pranešė apie koronaviruso plitimą Marijampolės ligoninėje – virusu užsikrėtė slaugytojas, slaugytojo padėjėjas, ir vienas pacientas.

„Naujausia informacija apie koronavirusą Marijampolėje! Vakar Marijampolės ligoninėje nustatyti 3 teigiami COVID-19 testai: 1 slaugytojas, 1 slaugytojo padėjėjas, 1 pacientas. Abu minimi darbuotojai buvo saviizoliacijoje, jie šiuo metu nedirbo ligoninėje. Mobiliajame punkte vakar patikrinti 23 marijampoliečiai – visų atsakymai neigiami. Punkte vyksta ir pakartotinis ligoninės darbuotojų testavimas“, – rašė meras.

„Šiandien Marijampolės PSPC (poliklinika) Slaugos skyriuje nustatytas vienas sergantis pacientas. Jau prieš savaitę visi Marijampolės PSPC darbuotojai ir slaugos pacientai buvo ištirti – visų testai buvo neigiami. Vakar buvo pakartotinai ištirti visi Slaugos skyriaus pacientai – nustatytas vienas pacientas sergantis COVID-19 virusu, jis išvežtas į Kauno klinikinę ligoninę, kitų pacientų atsakymai neigiami. Šiandien pakartotinai tiriama visi darbuotojai. Atliekamas epidemiologinis tyrimas.

Mero teigimu, artimiausių dienų iššūkis – organizuoti profilaktinius tyrimus ir globos namų personalui bei socialines paslaugas namuose teikiantiems darbuotojams kiekvieną savaitę. „Kaip vyks šie tyrimai informuosime suderinę visus procesus su atitinkamomis įstaigomis. Apie iššūkius ir problemas Marijampolės ligoninėje informuosiu vėliau po tarybos posėdžio“, – teigė meras. 

Lietuvoje bendras užsikrėtusiųjų skaičius – 1091. Pasveikusiųjų šiuo metu yra 138, patvirtinti 29 koronavirusu sirgusių žmonių mirties atvejai.

Šalies ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 137 pacientai, aštuoniems iš 14-os reanimacijoje gydomų pacientų reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS