Kovą vaistinėse – receptinius vaistus perkančiųjų apgultis | kl.lt

KOVĄ VAISTINĖSE – RECEPTINIUS VAISTUS PERKANČIŲJŲ APGULTIS

  • 3

Kiekvienų metų kovą vaistininkai jaučia gerokai išaugusį klientų, perkančių vaistus su receptais, skaičių. Palyginus su kitais mėnesiais, pirmojo pavasario mėnesio metu vaistinėse apsilanko vidutiniškai 10 procentų daugiau klientų. Vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ sako, kad tai lemia ir žmonių gaunamos pajamos, ir pasibaigęs peršalimo ligų sezonas.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė akcentuoja, kad šį pasikeitimą vaistinės labiausiai jaučia mažesniuose miestuose ir miesteliuose.

„Traukos centrais kovą tampa visi šalies miestai, į kuriuos atvykstama iš mažų miestelių. Tai ir mūsų klientų pamėgti Utena, Tauragė, Jonava, Mažeikiai. Šiam antplūdžiui esame pasiruošę, nes konsultuodami klientus mūsų vaistininkai didžiausią reikšmę teikia būtent profesionaliam patarimui – neturime jokių išskirtinių valandų specialiems pasiūlymams, tad ir žmonių apsilankymą jaučiame tolygiai, išvengiame eilių ir galime skirti pakankamai laiko individualiems kiekvieno kliento poreikiams“, - sako I. Damulienė.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Reda Žilė pataria, kad reguliariai vartojantiems receptinius kompensuojamuosius vaistus svarbiausia prisiminti recepto išdavimo datą ir nepamiršti laiku užsiregistruoti pas gydytoją, kad šis galėtų išduoti naują receptą.

„Visa informacija apie anksčiau išduotus receptus aiškiai surašyta kompensuojamųjų vaistų pase. Vis dėlto, jei gydytojas išrašė elektroninį receptą, šis pasas nepildomas. Tokiu atveju, svarbiausia išsaugoti visus kvitus su elektroninių recepto išdavimo datomis. Juk, vartojant daugiau nei vieną vaistą, gali būti, kad jie pasibaigs skirtingu metu – pagal tai reikėtų planuoti ir artimiausią vizitą pas gydytoją“, - pataria vaistininkė ir priduria, kad atėjus nusipirkti vaisto pagal e. receptą, taip pat svarbu nepamiršti asmens dokumento.

Perkantiems kompensuojamuosius vaistus specialistė taip pat rekomenduoja atkreipti dėmesį į prie kasos esantį ekraną, kuriame nuo mažiausios iki didžiausios rodomos tos pačios veikliosios medžiagos vaistų priemokos.

„Klientai dažnai teiraujasi asmeninės nuomonės, kurį konkretų vaistą vartotų pats vaistininkas. Tokiu atveju, stengiamės paaiškinti, kad didesnė vaisto kaina nebūtinai garantuoja aukštesnę kokybę, tačiau kiekvienas pokalbis su mūsų klientu yra individualus. Pacientams patarčiau atidžiai stebėti savo savijautą ir reguliariai bendrauti su gydančiu gydytoju ar bent užsukti pasitarti pas savo vaistininką“, - klientų patirtimi dalijasi vaistininkė.

Anot I. Damulienės, gyventojai turėtų žinoti ne tik žemiausią reikiamų vaistų kainą, bet ir nuo ko ji priklauso.

„Prie kiekvienos kasos vaistinėje esančiuose ekranuose gyventojus ne tik informuojame apie mažiausią kainą, bet ir rodome, kokią kompensuojamojo vaisto kainos dalį sudaro gamintojo kaina, kokie didmeniniai ir mažmeniniai antkainiai, PVM mokestis ir valstybės kompensuojama dalis. Tikimės, kad tai suteiks rinkai skaidrumo, o gyventojus paskatins priimti protingus sprendimus“, - sako „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

alio

kur pažymėta kad reklaminis straipsnis?

Hmm

Čia gi receptinis vaistas. Be recepto negausi ;)

SASA

KUR DINGO REALANIUMAS AR JIS DAR ARSIRAS VAISTINESE KADA NORS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS