Laukiant vakcinos ankstinama data, nuo kurios skiepytis būtų galima vaistinėse | kl.lt

LAUKIANT VAKCINOS ANKSTINAMA DATA, NUO KURIOS SKIEPYTIS BŪTŲ GALIMA VAISTINĖSE

  • 1

Laukiant vakcinos nuo koronaviruso Seimui pateiktas siūlymas paankstinti datą, nuo kurios būtų galima skiepytis vaistinėse.

Numatyta, kad kitų metų gegužės 1 dieną įsigaliojanti nuostata, leidžianti vaistinėse teikti skiepijimo paslaugas, būtų perkelta į ankstesnį laiką. Projekte įrašyta šių metų lapkričio 1-oji, bet iki jos parlamentas pataisos priimti nebespės.

Pataisai šią savaitę pritarta po pateikimo, ją toliau svarstys Seimo Sveikatos reikalų komitetas. Svarstymas Seimo salėje numatytas lapkričio 5 dieną, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Pagal pataisą, išplėstinės praktikos vaistininkai anksčiau galėtų pradėti vaistinėse skiepyti gyventojus gripo, erkinio encefalito vakcinomis. Tai nebūtų prievolė – skiepijimą galėtų vykdyti tik tos vaistinės, kurios būtų pasiruošusios.

„Kai Lietuvą pasieks COVID-19 vakcina, mums reikės paskiepyti daug gyventojų ir tai padaryti maksimaliai greitai. Vaistinės, kurios pasiruošusios, taip pat galėtų skiepyti pacientus ir COVID-19 vakcina. Tai būtų dar vienas papildomas kanalas, kuris leistų šiek tiek sumažinti krūvį asmens sveikatos priežiūros įstaigoms ir sudarytų galimybę didesnei daliai ir greičiau pasiskiepyti nuo koronavirusinės infekcijos“, – pateikimo metu sakė A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

whufaikeenees

o vakcina rusiska?kaip ir elektra bus baltarusiska...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS