Nuo COVID-19 paskiepytas žmogus mirė iškart po vakcinacijos: mirtis su vakcina nesiejama | kl.lt

NUO COVID-19 PASKIEPYTAS ŽMOGUS MIRĖ IŠKART PO VAKCINACIJOS: MIRTIS SU VAKCINA NESIEJAMA

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) praneša, jog po COVID-19 vakcinacijos mirė 77-erių vyras, tačiau mirtis nesiejama su skiepais.

„Vakar vakcinavimo metu, iškart po vakcinavimo, yra įvykęs mirties atvejis, faktiškai, vakcinavimo metu, mirė 77 metų amžiaus asmuo, asmuo turėjo gretutinių širdies ir kraujagyslių susirgimų. Mirties atvejis su vakcina nesiejamas – tai yra labai svarbu“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė VVKT vadovas Gytis Andriulionis.

Anot jo, tai nėra pirmasis mirties atvejis vakcinuojamose grupėse, bet iki šiol nėra nustatyta nė vieno, kad mirtį būtų nulėmęs pats vakcinacijos procesas ar vakcinos poveikis.

VVKT Farmakologinio budrumo ir apsinuodijimų informacijos skyriaus vyresnioji patarėja Rugilė Pilvinienė sakė, kad vyras buvo ilgą laiką reanimuojamas, bet jo atgaivinti nepavyko.

Pasak jos, nustatyta, kad vakcina „nelėmė ligonio mirties, o buvo daugiau atsitiktinis reiškinys“.

G. Andrulionis sako, kad pacientas buvo skiepijamas „AstraZeneca“ vakcina, pirmąja doze. Vyras, pasak jo, mirė ketvirtadienį ryte, tarnybai gydymo įstaiga apie tai pranešė penktadienio popietę.

Scanpix nuotr.

R. Pilvinienė taip pat atskleidė, kad pacientas mirė Pasvalio rajono savivaldybėje, ambulatorinėje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, sutrikus širdies veiklai.

„Tai yra staigi, vadinamoji kardialinė mirtis – mirtis dėl širdies veiklos ūminio sutrikimo. Dėl savivaldybės, manau, galime atskleisti, tai yra Pasvalio rajonas“, – sakė ji.

Pasak jos, visos nepageidaujamos reakcijos po vakcinavimo ir kiti reiškiniai yra vertinami, informacija apie tai teikiama į Europos vaistų farmakologinio budrumo duomenų bazę, kur suplaukia tokie pat pranešimai iš visos Europos Sąjungos.

Kartu ji akcentavo, kad visus atvejus, kuomet ypač senyvo amžiaus asmenys mirė neilgai trukus po vakcinacijos, yra įvertinusi ir Europos vaistų agentūra, ji iki šiol nenustatė nė vienos mirties sąsajos su vakcinomis.

„Tai yra staigi, vadinamoji kardialinė mirtis – mirtis dėl širdies veiklos ūminio sutrikimo.

VVKT atstovai pabrėžė, kad detalią informaciją apie paciento mirties priežastį pateikė įstaiga ir šia pranešime pateikta informacija abejoti tarnybai nėra pagrindo.

Tarnyba taip pat pabrėžia, kad dėl lėtinių ligų, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, nėra apribojimų skiepyti žmones COVID-19 vakcinomis, skiepyti neleidžiama tik jei asmuo turi infekcijos požymių, pavyzdžiui, karščiuoja, ar jau yra patyręs nuo vakcinos ūmią alerginę reakciją.

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro (VU GMC) imunologė, profesorė Aurelija Žvirblienė pabrėžė, kad „AstraZeneca“ trečios fazės klinikiniuose tyrimuose dalyvavo per 20 tūkst. asmenų ir pasiskiepijusių grupėje nefiksuota nė viena mirtis, nors vienas asmuo mirė nepasiskiepijusių, t. y. placebo grupėje.

„Tai, kad žmogų praktiškai skiepijimo metu ištiko mirtis, iš tikrųjų rodytų, kad tai nulemia kitos priežastys, buvusios ligos. Nes tokią staigią reakciją, čia net sunku būtų paaiškinti, kas būtų galėję įvykti taip staiga. Greičiausiai tai nulemta gretutinių ligų, kuriomis žmogus sirgo“, – kalbėjo ji.

Tiek A. Žvirblienė, tiek R. Pilvinienė pabrėžė, kad sieti skiepą su mirtimi būtų galima nebent tais atvejais, jei asmeniui pasireiškia anafilaksinis šokas. Įprastai tokia alerginė reakcija pasireiškia per ne ilgiau nei 15 minučių, pacientui gali kristi kraujospūdis, išmušti karštis, sutrikti žarnyno veikla, pasireikšti išbėrimai ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Zygis

Skiepai yra skirti depopuliacijai, kas nesupratot suprasit, bet bus po laiko.

Kauniete

Aisku nuo skiepo

As

Zinoma,kad numire nuo skiepo,ir nereikia cia mums pasakoti pasaku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS