Marijampolės meras apie COVID-19 plitimą: ko gero, turėsime labai griežtų apribojimų | kl.lt

MARIJAMPOLĖS MERAS APIE COVID-19 PLITIMĄ: KO GERO, TURĖSIME LABAI GRIEŽTŲ APRIBOJIMŲ

  • 0

Trečiadienį Lietuvoje patvirtintas naujas COVID-19 atvejų paros rekordas – šįkart užsikrėtusiųjų skaičius perkopė tris šimtus. Marijampolės merą Povilą Isodą situacija mieste taip pat neramina – Marijampolė artėja prie „raudonosios“ zonos.

„Prieš savaitę galėję džiaugtis turėdami iki dešimties pavienių atvejų Marijampolėje, šiandien jau grėsmingai artėjame į „raudonąją“ zoną. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) statistika šiai minutei skaičiuoja 60 sergančiųjų Marijampolėje, tačiau realybėje skaičiai dar didesni, kai sergantieji priskiriami kitoms savivaldybėms, nors iš tikrųjų dirba ar gyvena Marijampolėje“, – feisbuke rašė P. Isoda.

Virusas gali būti visai greta. Situacija tikrai grėsminga ir pavojinga, mūsų visų sąmoningumo ir sutelktumo reikia kaip niekada.

Marijampolės meras teigė, kad auga ne tik užsikrėtusiųjų, bet ir privalančių izoliuotis asmenų skaičius. „Kasdien iš NVSC gaunu informaciją apie naujai užsikrėtusius dešimt ir daugiau atvejų, aukštos rizikos kontaktų skaičiai taip pat nedžiuginantys. Kasdien į saviizoliaciją privalo išeiti po keliasdešimt marijampoliečių. Viešai nedetalizuoju konkrečių atvejų ar židinių, kadangi su visais turinčiais riziką kontaktais asmeniškai bendrauja NVSC. Tačiau atvejų daugėja tiek verslo įstaigose, tiek globos įstaigose“, – situaciją komentavo Marijampolės meras.

„Po šiandieninio Vyriausybės posėdžio, ko gero, turėsime naujų labai griežtų apribojimų ir reikalavimų. Kai tik turėsime žinių, informuosiu. Atsipalaiduoti negalime. Virusas gali būti visai greta. Situacija tikrai grėsminga ir pavojinga, mūsų visų sąmoningumo ir sutelktumo reikia kaip niekada. Būkite atsargūs. Saugokite save ir aplinkinius“, – feisbuke rašė meras.

Primename, kad per praėjusią parą vėl registruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – 311, mirė dar du žmonės. Liga iš viso nustatyta 8239 asmenims, tebeserga 4483, pasveiko – 3599.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 120 žmonių, dėl kitų priežasčių – 37 užsikrėtusieji. Izoliacijoje šiuo metu yra 31 tūkst. 859 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 359 įvežtiniai atvejai. Per praėjusią parą ištirta 9617 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 915 tūkst. 546 ėminiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS