„Moderna“ ir JK susitarė dėl pažangaus iRNR vakcinų kūrimo ir gamybos centro | kl.lt

„MODERNA“ IR JK SUSITARĖ DĖL PAŽANGAUS IRNR VAKCINŲ KŪRIMO IR GAMYBOS CENTRO

  • 0

JAV biotechnologijų įmonė „Moderna“ ir JK vyriausybė trečiadienį paskelbė susitarimą dėl pažangaus centro, kuriame bus kuriamos ir gaminamos iRNR vakcinos nuo kvėpavimo takų ligų, įskaitant COVID-19, statybos.

Bendrovės ir Sveikatos apsaugos ministerijos bendrame pranešime teigiama, kad gamybos ir tyrimų bei plėtros centro statybos darbai galėtų būti pradėti jau šiais metais.

Pirmąją JK sukurtą iRNR vakciną planuojama pagaminti 2025-aisiais.

Pranešime neskelbiama jokios finansinės informacijos ar vieta, kuriame ketinama įkurti centrą, tačiau ministrai teigė, kad susitarimas leis Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) pacientams gauti „naujos kartos“ vakcinų ir gydymą.

iRNR technologija yra vienas greičiausių būdų sukurti labai efektyvias vakcinas pandemijos metu.

Naujasis centras taip pat užtikrins „nuoseklų šalyje pagamintos produkcijos tiekimą“ ir leis padidinti gamybą bet kokios būsimos sveikatos krizės atveju.

„Pasirodė, kad iRNR technologija yra vienas greičiausių būdų sukurti labai efektyvias vakcinas pandemijos metu ir buvo labai svarbi žmonių apsaugai“, – nurodė Sveikatos ministerija.

Ši technologija gali paskatinti daugelio ligų, įskaitant vėžį, gripą, demenciją ir širdies ligas, gydymo proveržį.

„Mūsų investicijos garantuos galimybę apsiginti nuo kai kurių sunkiausių virusų, leisdamos kovoti su būsimomis grėsmėmis“, – pridūrė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

Didžioji Britanija tapo viena iš labiausiai nuo COVID-19 protrūkio nukentėjusių šalių, kurioje mirė beveik 180 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS