Nauji COVID-19 atvejai patvirtinti NVSC savanoriams, globos namų gyventojams, įmonių darbuotojams | kl.lt

NAUJI COVID-19 ATVEJAI PATVIRTINTI NVSC SAVANORIAMS, GLOBOS NAMŲ GYVENTOJAMS, ĮMONIŲ DARBUOTOJAMS

  • 2

Nauji COVID-19 židiniai praėjusią parą fiksuoti globos namuose, įmonėse, taip pat tarp Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) savanorių.

NVSC teigimu, naujas protrūkis fiksuotas Labdaros ir paramos fondo Širvintų parapijos globos namuose, kur nustatyta 10 atvejų.

„Susisiekta su įstaiga, duotos rekomendacijos, gauti sąlytį turėjusių asmenų sąrašai. Praeitą penktadienį paimti tyrimai didžiajai daliai personalo ir didelės rizikos sąlytį turėjusiems gyventojams, šeštadienį tyrimai paimti visiems likusiems gyventojams, o pirmadienį buvo tirtas visas likęs personalas“, – rašoma NVSC pranešime.

Naujas protrūkis užfiksuotas ir tarp NVSC Vilniaus departamento savanorių – nustatyti du susiję pirminiai atvejai.

„Sudarytas sąlytį turėjusių asmenų sąrašas, asmenys registruoti tyrimui, taikytos protrūkio valdymo priemonės“, – teigia NVSC.

Anot epidemiologų, protrūkis atsinaujino baldų gamybos įmonėje Švenčionių rajone, kur patvirtinti devyni pirminiai ir keturi antriniai atvejai.

Registruojami atvejai ir Vilniaus arkivyskupijos Caritas Laikinuosiuose namuose. Šiuo metu čia iš viso yra užfiksuoti šeši pirminiai atvejai. NVSC specialistai teigia vykę į protrūkio vietą, nustatyti didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.

Du nauji COVID-19 protrūkiai užfiksuoti Kupiškyje – maisto ruošimo įmonėje nustatyti du atvejai darbuotojams, vandens tiekimo įmonėje nustatyti trys susirgę darbuotojai.

Naujas protrūkis fiksuotas ir Kauno rajone, Raudondvario lopšelyje-darželyje „Riešutėlis“, kur nustatyti penki atvejai.

Keturi susiję atvejai nustatyti valymo paslaugų įmonėje Kaune, po du susijusius atvejus nustatyta ir elektros instaliacijos darbus atliekančioje bei logistikos įmonėse Kauno rajone.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Naujas protrūkis nustatytas Klaipėdos rajone, Slengių mokyklos-daugiafunkcinio centro padalinyje, kuris įsikūręs Ginduliuose. Koronavirusu susirgo du darbuotojai.

Nauji protrūkiai nustatyti ir Klaipėdos miesto įmonėse – laivų remonto ir statybos įmonėje bei plastiko gamybos įmonėje. Šiose įmonėse susirgo po du darbuotojus.

Naujas protrūkis Marijampolės „Žiburėlio“ mokykloje-daugiafunkciniame centre. Iš viso patvirtinti trys atvejai, iš kurių vienas yra antrinis.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 21.

Praėjusią parą iš viso izoliuoti 1287 didelės rizikos sąlytį turėję žmonės, iš viso saviizoliacijoje, įskaitant ir sergančiuosius, yra 59,2 tūkst. žmonių.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 31.

NVSC specialistai atkreipia dėmesį, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas – parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 199 tūkst. 825 žmonės.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 52 tūkst. 442 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų gerokai mažiau – 7109 asmenys.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3263 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 6534 mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hm

Pamiršo parašyti, jog Širvintų globos namuose susirgo paskiepinti asmenys, ar žiniasklaidai uždrausta tai rašyti? Ši informacija pateikta Širvintų savivaldybės tinklapyje ir jų merės Facebook tinklapyje.

Lapė Kanapė

Protrūkis globos namuose? Vakciną nušvilpė, o senukams suleido belenką? Ar žioplos sesutės vakciną kelias dienas ant palangės laikė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS