Nauji COVID-19 atvejai: šeši iš jų įvežtiniai, trijų užsikrėtimų kilmė neaiški | kl.lt

NAUJI COVID-19 ATVEJAI: ŠEŠI IŠ JŲ ĮVEŽTINIAI, TRIJŲ UŽSIKRĖTIMŲ KILMĖ NEAIŠKI

  • 0

Iš per vakar parą patvirtintų 18 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, šeši yra įvežtiniai, devyni žmonės užsikrėtė po kontakto su anksčiau patvirtintais atvejais, o trijų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Septyni atvejai nustatyti Vilniaus, penki Kauno, keturi Panevėžio, du Šiaulių apskrityse, šeštadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centras.

Kaune patvirtintas įvežtinis atvejis užsieniečiui. Jis šiuo metu simptomų nejaučia. Asmuo dirba transporto bendorvėje „Hegelmann Transporte“. Liepos 27-ąją grįžo iš atostogų Ukrainoje. Keliavo per Baltarusiją. Nuo atvykimo į Lietuvą izoliavosi. Nustatyti 23 artimą sąlytį turėjęs asmenys, kurie šuo metu taip pat izoliuoti.

Kitas atvejis Kaune nustatytas po kontakto su anksčiau patvirtintu atveju – susirgusiu artimuoju. Asmuo jaučia simptomus – liepos 29-ąją pajuto karščiavimą. Šiuo metu hospitalizuotas. Nustatyti trys didelės rizikos artimą sąlytį turėję asmenys – šeimos nariai.

Vieno asmens Kaune užsikrėtimo aplinkybės nežinomos. Susirgęs asmuo jaučia simptomus ir yra hospitalizuotas, būklė sunki dėl gretutinių ligų.

Kauno rajone asmuo užsikrėtė po kontakto su jau anksčiau patvirtintais atvejais, kai dalyvavo ekskursijoje. Asmuo jaučia simptomus – karščiavimą, gerklės skausmą. Nustatytas vienas didelės rizikos sąlytį turėjęs asmuo.

Kauno rajono gyventojui patvirtintas ligos atvejis po kontakto ekskursijos metu sąlytis su dar keliais atvejais. Paskutinį kartą darbe buvo liepos 28-ąją, o kitą dieną pajuto ligos simptomus. Nustatytas vienas kontaktinis asmuo.

Kupiškio rajone asmuo užsikrėtė po kontakto su anksčiau patvirtintu atveju – artimuoju. Jaučia simptomus: karščiavo (iki 37,3 laipsnių), slogavo, jaučia silpnumą. Tyrimas buvo atliktas kaip kontaktiniam asmeniui.

Kupiškyje nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui, grįžusiam iš užsienio liepos 26 dieną. Jokių ligos simptomų nejaučia – tyrėsi profilaktiškai mokamu tyrimu, nes planavo aplankyti mažus anūkus. Nustatyti penki kontaktiniai asmenys.

Šiauliuose ir Šiaulių rajone nustatyti du įvežtinai atvejai užsienio šalies piliečiams, atvykusiems iš Ukrainos ir Baltarusijos. Atvykę į Lietuvą, iškart izoliavosi. Artimą sąlytį turėjusių asmenų nenustatyta. Asmenys simptomų nejaučia. Abu atvejai, pirminiais duomenimis, nesusiję.

Vilniuje patvirtintas atvejis asmeniui, kurio užsikrėtimo aplinkybės, pirminiais duomenimis, nežinomos. Asmuo jaučia simptomus: galvos skausmą, karščiavimą, kuris truko tris dienas. Susirgusysis dirba nuotoliniu būdu, bet užkrečiamuoju periodu buvo užsukęs į darbą. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Du atvejai patvirtinti Vilniuje po kontakto su sergančiuoju. Abu asmenys buvo izoliuoti dėl sąlyčio su anksčiau patvirtintu asmeniu. Asmenys simptomų nejaučia. Testą atliko prieš grįžtant į darbą.

Kiti du atvejai nustatyti irgi Vilniuje, jie susiję su liepos 18 dienos šeimos švente Šalčininkų rajone, kur  dalyvavo devyni suaugę ir septyni vaikai. Šiuo metu serga penki suaugę ir vienas  vaikas.

Vilniuje nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui, grįžusiam iš Šveicarijos, į kurią vyko nuosavu automobiliu. Pirminiais duomenimis nustatytas vienas kontaktinis asmuo.

Trakų rajone atvejis patvirtintas paėmus mėginį prevenciniais tikslais. Nuo liepos 31 dienos buvo izoliuotas. Nustatyti 20 sąlyti turėjusių asmenų: keturi – šeimoje ir 16 darbovietėje. Nurodyta organizuoti dezinfekcijos atlikimą darbovietėje.

Panevėžyje nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui, keliavusiam Lenkijoje. Asmuo simptomus jaučia – skauda gerklę. Nustatyti du kontaktiniai asmenys – artimieji, kurie izoliavosi.

Per praėjusią parą patvirtinta 18 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius pasiekė 2093, tebeserga 356 asmenys, pasveiko – 1644. Izoliacijoje šiuo metu yra 153 asmenys. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 100 įvežtiniai atvejų.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti  4554 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta  524 tūkst. 483 ėminiai. 

Gairės: koronavirusas, nauji atvejai, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS