Nerekomenduoja rinkti vaistų Ukrainai asmenine iniciatyva: kviečia rasti kitų būdų padėti | kl.lt

NEREKOMENDUOJA RINKTI VAISTŲ UKRAINAI ASMENINE INICIATYVA: KVIEČIA RASTI KITŲ BŪDŲ PADĖTI

  • 0

Ukrainai susiduriant su beprecedente Rusijos agresija, kyla vis didesnis vaistų poreikis. Siekdami padėti karo purtomai šaliai, Lietuvos piliečiai yra ypač aktyvūs, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sulaukia vis daugiau privačių iniciatyvų ir užklausų dėl galimybės paremti vaistais.

„Nuoširdžiai dėkojame visiems neabejingiems geros valios žmonėms Lietuvoje, tačiau įspėjame, kad paramą vaistais Ukrainai gali tiekti tik farmacinei veiklai licencijuotos įmonės, todėl nerekomenduojame gyventojams savo iniciatyva stengtis asmeniškai įsigyti vaistų ir juos bandyti nusiųsti į Ukrainą. Privačia iniciatyva surinktų ir siunčiamų vaistų siuntos neatitinka vaistų pervežimui taikomų itin griežtų reikalavimų. Tai reiškia, kad tokie į Ukrainą renkami ir gabenami vaistų kroviniai gali būti konfiskuoti, taip ir nepasiekę tų, kuriems reikia pagalbos. Gyventojai turi kitų galimybių išreikšti savo solidarumą su Ukraina ir padėti jos žmonėms. Norime, kad jūsų kilnus tikslas būtų pasiektas“, – sakoma SAM pranešime.

Ministerija taip pat informuoja, kad šiuo metu ministerija kartu su Ekstremalių sveikatai situacijų centru ir Raudonuoju kryžiumi rūpinasi vaistų įsigijimu ir pristatymu į Ukrainą pagal išreikštą konkretų poreikį, tvarko visus dokumentus, eksporto licencijas ir kitus formalumus. Pasitelkiami privatūs licencijuoti didmenininkai taip pat formuoja paramą vaistais karo siaubiamai Ukrainai.

Jau dabar į Ukrainą keliauja SAM medicininė parama už beveik 4 mln. eurų.

Gairės: vaistai, medikamentai, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, parama vaistais
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS