NKC už 1,83 mln. eurų pirks kraujo maišų sistemų ir kitų donorystei reikalingų priemonių | kl.lt

NKC UŽ 1,83 MLN. EURŲ PIRKS KRAUJO MAIŠŲ SISTEMŲ IR KITŲ DONORYSTEI REIKALINGŲ PRIEMONIŲ

  • 0

Nacionalinis kraujo centras (NKC) trečiadienį skelbia už 1,83 mln. eurų pirksiantis kraujo maišų sistemų ir kitų donorystei reikalingų komponentų.

Šiuo metu įstaiga kviečia medicinos priemonių gamintojus ir jomis prekiaujančius tiekėjus teikti pastabas techninei specifikacijai, pagal kurią bus skelbiamas pirkimas.

Iš viso siekiama įsigyti 210 tūkst. keturgubų kraujo maišų sistemų su specialiais priedais, 12 automatinių kraujo komponentų separatorių panaudai. Tai kainuos apie 1,68 mln. eurų.

Taip pat planuojama įsigyti 10 tūkst. trombocitų-leukocitų sluoksnių kaupinių maišų rinkinių. Jie naudojami sukauptųjų trombocitų, gautų iš konservuoto kraujo, kaupinių ruošimui, sukauptų trombocitų laikymui ir transfuzijai. Kaupinių maišų rinkiniams įsigyti numatyta iki 150 tūkst. eurų.

Skaidrus viešųjų pirkimų organizavimo procesas – mūsų prioritetas.

NKC vadovas Daumantas Gutauskas sako, kad šiuo metu reikia apsirūpinti būtina įranga, turėti rezervą, kad procesas Lietuvoje vyktų sklandžiai, o prireikus dar būtų galima padėti ir Ukrainai.

„Skaidrus viešųjų pirkimų organizavimo procesas – mūsų prioritetas“, – sakė įstaigos vadovas.

Jo teigimu, pastabas galima teikti iki balandžio 11 dienos.

Anot D. Gutausko, organizuojant tokius pirkimus, svarbi yra konkurencija, nes jai esant galima priemonių įsigyti pigiau, o sutaupytas lėšas panaudoti, pavyzdžiui, algų didinimui.

NKC skelbia dalį kraujo donorystei reikalingų priemonių perdavęs Ukrainoje dirbantiems medikams.

Sutartį su perkamų priemonių tiekėju planuojama sudaryti trejiems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS