Nosies plastika: trys įdomūs faktai, kurių galbūt nežinojote | kl.lt

NOSIES PLASTIKA: TRYS ĮDOMŪS FAKTAI, KURIŲ GALBŪT NEŽINOJOTE

  • 1

Nosies plastika – be abejonės viena populiariausių plastinių operacijų. Daug kalbama apie pasiruošimą jai, rezultatus ir gijimo procesą. Galiausiai – natūralių veido bruožų išsaugojimo tendenciją. Vis dėlto, yra ir daugiau įdomių aspektų, kurių galbūt nežinojote. Toliau – trys įdomūs faktai.

1. Kompiuterinis modeliavimas, arba galimybė pamatyti preliminarų rezultatą (prieš operaciją)

Kompiuterinis modeliavimas plastinėje chirurgijoje šiandien leidžia lengviau suprasti į plastinės chirurgijos gydytojus besikreipiančiųjų lūkesčius, o patiems besikreipiantiems pamatyti, kaip preliminariai pokytis atrodytų po procedūros. Tai galima padaryti tiek planuojant plastinę krūtinės didinimo bei pakėlimo operaciją, tiek žvelgiant į galimus veido pakėlimo operacijos rezultatus ar tai, kaip veido bruožus pakeistų nosies operacija.

Paprastai tariant, šia modernia technologija kompiuterio ekrane sukuriami trimačiai kūno dalių ar veido modeliai, leidžiantys vizualizuoti galimus operacijos rezultatus.

2. Viena operacija sprendžiamos ne tik estetinės problemos

Dažnai, kai kalbama apie nosies plastiką ir, apskritai, apie plastinę chirurgiją, daugelis galvoja tik apie estetiką. Rinoplastika – ne išimtis. Tačiau rinoplastika plastinės chirurgijos gydytojai sprendžia ne tik estetines, bet ir funkcines nosies problemas. Pavyzdžiui, siekiant atstatyti nosies funkciją ir išspręsti apsunkinto kvėpavimo problemas, atliekant nosies formos korekciją tuo pačiu gali būti koreguojama ir pertvara bei kriauklės.

Kartais net keli specialistai vienos operacijos metu sprendžia, kaip pagerinti ne tik išvaizdą, bet ir išspręsti funkcines problemas. Tokie kompleksiniai sprendimai lemia rezultatą, kuris visapusiškai patobulina nosies funkciją ir estetiką.

3. 3D spausdintuvų panaudojimas rinoplastikoje – ateities vizija

3D spausdinimo technologija pažengusi labai stipriai. Ji naudojama kuriant įvairiausius buities daiktus, sudėtingą techniką, ieškant sprendimų medicinoje ir plastinėje chirurgijoje. Kaip 3D spausdinimo technologija gali būti susijusi su nosies plastika?

Rinoplastikoje jau naudojama ir pamažu vis labiau įsitvirtinanti technologija atveria naujas galimybes tiek chirurgams, tiek į juos besikreipiantiems. Ši inovacija suteikia galimybę chirurgams dar detaliau suplanuoti operaciją ir numatyti galimus rezultatus, o besikreipiantiems į specialistus tai reiškia aiškesnį supratimą apie galimą išvaizdos pokytį.

Rinoplastika šiandien viena dažniausiai atliekamų plastinių operacijų. Akivaizdu, kad ir viena iš sparčiai tobulėjančių procedūrų, vis labiau susitelkiančių į naujausias technologijas. Vis daugiau kalbama apie tai, kaip išsaugoti harmoningus veido bruožus ir spręsti ne tik estetines, bet ir funkcines problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

X

Na, kaip britai sako “Don’t fix if it ain’t broke” ( “Jeigu nepagedo tai ir netaisyk” ).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS