Nusižudžiusios gydytojos tragedijoje – naujas posūkis: iš darbo buvo atleista neteisėtai | kl.lt

NUSIŽUDŽIUSIOS GYDYTOJOS TRAGEDIJOJE – NAUJAS POSŪKIS: IŠ DARBO BUVO ATLEISTA NETEISĖTAI

Gegužę mirusi Respublikinės Šiaulių ligoninės medikė iš darbo buvo atleista neteisėtai, nustatė Darbo ginčų komisija.

„Ji buvo atleista iš darbo dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo, tačiau Darbo ginčų komisija nustatė, kad jos atlikti veiksmai nelaikytini šiurkščiu darbo pareigų pažeidimu, dėl to atleidimas iš darbo laikomas neteisėtu“, – BNS ketvirtadienį sakė Valstybinės darbo inspekcijos atstovė Jolanta Bielskienė.

Jos teigimu, sprendimas priimtas spalio 14 dieną.

Anot atstovės, Respublikinė Šiaulių ligoninė medikės artimiesiems turės išmokėti Darbo kodekse numatytas išmokas ir kompensacijas.

Anesteziologijos ir intensyvios terapijos centre nuo 2014 metų rugpjūčio dirbusi anesteziologė-reanimatologė nusižudė gegužės pradžioje – netrukus po to, kai buvo atleista iš darbo.

Gydymo įstaigos atstovai teigė, kad jauna medikė buvo atleista dėl šiurkštaus pažeidimo.

Po medikės savižudybės atlikus tarnybinį tyrimą, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų atšaukė tuometinį vadovą Remigijų Mažeiką.

Sprendimas priimtas, kai gegužę sudaryta komisija dėl galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimo pateikė ministrui savo išvadas, jog ligoninės vadovas tinkamai nekontroliavo vidinių procesų, neužtikrino nediskriminacinės darbo aplinkos, neužkirto kelio nesaugiam psichosocialiniam klimatui formuotis ir toleravo šią situaciją.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios jaunos medikės savižudybės aplinkybes aiškinasi ir teisėsauga. Anot žiniasklaidos, nelaimė galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Gairės: pagalbos tel, Šiaulių ligoninė, nusižudė medikė, atleidimas iš darbo
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pats

Teisingumas nugalės ir paziuresime kaip tada Nora Kupstyte Kristapone atsiims uz privedima prie savizudybes tuo paciu dokumentu klastojima nes dare ka uzsimaniusi

Anonimas

Nu ir ką laimejo pasikorusi ? Šeria kirmėles, o galėjo sau gyventi ...matyt, neverta buvo .

Močiutė Močiutė

Privaloma nuteisti gokį vadovą,tai jis žmogų sužlugdė,jis kankino psichologiškai.Taip yra ir kitose ligoninėse ypač dėl skiepijimo dabar kankina žmones.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS