Pas ginekologą – be baimės | kl.lt

PAS GINEKOLOGĄ – BE BAIMĖS

  • 11

Vizitas pas gydytoją, ir ypač – ginekologą daugumai asocijuojasi su nemaloniais potyriais. Tačiau kitokį požiūrį į pacientą turintys Ingos Gruzdienės akušerijos ir ginekologijos klinikos darbuotojai nepagrįstas baimes laiko tik įsitikinimu.

Miesto centre, adresu S.Nėries g. 16B-3 įsikūrusiame gydytojos akušerės-ginekologės Ingos Gruzdienės sveikatos priežiūros centre tvyro ramybė. Kaip apibūdina patys pacientai, „čia jauku, tarsi namie“.

Teigiamą aurą klinikoje sukuria interjeras ir jaunų specialistų komanda: joje dirba ginekologai, šeimos gydytoja, traumatologas, endokrinologas, alergologas, kardiologas. Gydytojai įsitikinę, visų svarbiausia – pagarba pacientui.  

Nors centras oficialiai veikia dar tik mėnesį, tačiau pacientų netrūksta, nes žmonės, I. Gruzdienės žodžiais, pirmiausia eina pas gydytoją. „Būtent klientė ir mestelėjo man šią mintį: sako, kodėl jūs neatidarote savo centro? Kas čia žino, gal vėliau atsiras ir gimdymo namai“, – šypsojosi pašnekovė.

Naujos klinikos įkūrėja I.Gruzdienė į uostamiestį prieš penkerius metus atsikėlė iš Kauno. Iš viso ji turi dešimties metų patirtį ir jaučia didelę meilę savo darbui: „Rinkausi tarp ginekologijos Vilniuje ir akušerijos uostamiestyje. Kadangi mano didžioji aistra – akušerija, apimanti visą nėštumo priežiūrą, gimdymą, tai ir lėmė apsisprendimą“.

Naujajame cente gydytojai nesuvaržyti laiko limito. Konsultacijos gali trukti nuo pusvalandžio iki valandos.

„Nemoku dirbti greitai, man reikia įsigilinti į pacientą, jo problemą. Pati dirbu valstybinėje ligoninėje, todėl puikiai žinau, jog gydytojas neišvengiamai skaičiuoja laiką. 15 minučių ir ne ilgiau“, – sakė gydytoja akušerė-ginekologė

Klinikoje naudojama moderni įranga bei taikomi naujausi gydymo metodai. Vadovų žodžiais, pacientas – karalius. Netgi baimę „baltam chalatui“ turinčios moterys čia jaučiasi gerai.

„Aš visuomet įsivaizdavau, kaip turi atrodyti mano kabinetas, nes ginekologo specialybė – labai specifinė, moterys ateina be galo įsitempusios. Gaila, bet dažniausiai ne profilaktiniam patikrinimui, o privertus aplinkybėms, kai pasijunta blogai. Taip neturėtų būti. Joms ginekologas asocijuojasi su šalčiu, baime, įtampa ir psichologinis niuansas – labai svarbus. Todėl mes dirbame taip, kad visos baimės tiesiog išgaruotų“, – aiškino I. Gruzdienė.  

Klinikos vadovo Valdo Gruzdžio teigimu, nėštumą nutraukti atėjusioms moterims pirmiausia stengiamasi suteikti psichologinę pagalbą ir atkalbėti nuo tokio sprendimo: „Mūsų tikslas – pasikalbėti, išsiaiškinti aplinkybes ir įtikinti to nedaryti. Ir iš tiesų – nemažai moterų perkalbame. Tai padaryti kartais nepavyksta net artimiesiems“, – pastebėjo pašnekovas.

Kitokio požiūrio į darbą besilaikantys centro vadovai įsitikinę – klientas privalo gauti viską: ir kvalifikuotą pagalbą, ir šiltą priėmimą: „Juk tam, kad moteris atsipalaiduotų ir pamirštų, kur atėjusi, kartais užtenka tik neįpareigojančio pokalbio“, – pabrėžė jie. 

Daugiau informacijos: http://gruzdienesklinika.lt/

GALERIJA

  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
  • Pas ginekologą - be baimės
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

geras biznis

bobute

o kokios kainos apsilankymu ir gimdymu ,a?

Vyrga

Fantastinė gydytoja, labai teisinga ir maloni moteris, klinikos aplinka ir tvarka labai atitinka gydytojos Gruzdienės požiūrį į mediciną, paslaugas pacientui. Super!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS