Revakcinacijai atvykęs vyras: jeigu galima pasirinkti, nuo ko mirti, tai aš renkuosi nuo skiepo | kl.lt

REVAKCINACIJAI ATVYKĘS VYRAS: JEIGU GALIMA PASIRINKTI, NUO KO MIRTI, TAI AŠ RENKUOSI NUO SKIEPO

  • 27

Lietuvoje įsigaliojo tvarka, pagal kurią trečiąją sustiprinamąją vakcinos nuo COVID-19 dozę galima gauti jau ir po keturių mėnesių, nebelaukiant kada sueis pusmečio terminas, informuoja LNK.

Žmonės į „Litexpo“ vakcinacijos centrą keliauja su skirtingomis istorijomis ir skirtingu laiku.

„Ta motyvacija, žinote, toks dalykas. Jeigu jau esi motyvuotas, aš manau, bandys ir daugiau. Norėjosi skiepo. Jeigu galima pasirinkti, nuo ko mirti, tai aš renkuosi nuo skiepo“, – teigė LNK žurnalisto Pauliaus Skučo kalbintas vyras.

Pašnekovas, ėjęs skiepytis trečiąja vakcinos doze, teigė, kad antikūnų kiekis organizme jau buvo nedidelis. „Tyriausi ir nedaug likę. Nors skiepijausi prieš tai dukart visiems nepatikusia, nieko nejaučiau, galvojau, gal ten jų ir nebuvo, bet dabar jau į pabaigą, tai noriu“, – pridūrė pašnekovas.

Norėjosi skiepo. Jeigu galima pasirinkti, nuo ko mirti, tai aš renkuosi nuo skiepo.

„Mano asmeninė patirtis parodė, kad iš ryto nebuvo sklandus registravimasis, todėl kad iš kokio šešto, septinto karto vis rodė, kad turėčiau ateiti gruodžio 20 dieną. Tai, neva, ta diena yra anksčiausia, kada galiu revakcinuotis, nors nuo trečiadienio ryto veikia nauja tvarka, kad po keturių mėnesių galima“, – pasakojo žurnalistas P. Skučas.

Praeivė, paklausta, ar žino, kiek antikūnų yra jos organizme teigė: „Nežinau, aš nesu dariusi jokio antikūnų testo, nei sirgau. Tiesiog buvau paskiepyta, nesirgau. Nebuvo reikalo darytis“.

Paklausta, kodėl nusprendė skiepytis dabar, o ne, pavyzdžiui, po pusmečio, moteris atsakė: „Galbūt ir turiu (antikūnų, – red. past.). Bet jeigu jau duoda, kodėl ne? Šiaip, tiesiog gal norėsiu paskui keliauti, nes visgi jau įgriso čia niekur neišvažiuoti, tai su trim skiepais vis tiek geriau“.

Kitas praeivis teigė, kad trečiajam skiepui atvyko praėjus penkiems mėnesiams. Apie pasikeitusią tvarką vyras išgirdo trečiadienį – jį informavo žmona. Paklaustas, kaip sureagavo, vyras pasakojo: „Gerai, reikia skiepytis“.

Buvo ir tokių, kurie trečiadienį į vakcinacijos centrą atvyko pirmam skiepui. „Pirmam, negalėjau ilgai. Laukiuosi, momentas praėjo, dabar galima jau skiepytis tai ir atkeliavau“, – tarstelėjo praeivė.

Vakcinavimo centro darbuotoja žurnalistui tvirtino, kad jaučiamas žmonių pagyvėjimas, norinčiųjų pasiskiepyti netrūksta. „Žmonės tikrai noriai skiepijasi“, – kalbėjo darbuotoja.

Šiaip, tiesiog gal norėsiu paskui keliauti, nes visgi jau įgriso čia niekur neišvažiuoti, tai su trim skiepais vis tiek geriau.

Paklausta, ar daugėja tokių, kurie atėjo pasiskiepyti praėjus ne šešiems, o keturiems mėnesiams, pašnekovė teigė: „Taip, šiandien (trečiadienį, – red. past.) pasireiškė. Pats pirmas asmuo pas mus užėjęs turėjo ankstyvą registraciją po keturių mėnesių“, – teigė ji.

P. Skučui paklausus, kodėl anksčiausią revakcinacijos datą interneto puslapyje jam rodė gruodžio 20 dieną, darbuotoja paaiškino: „Ko gero, puslapis neatsinaujino, o pas mus rezervacija yra galima atvykus“.

Todėl, jeigu nepavyksta užsiregistruoti internetu, tą galima padaryti atvykus į vakcinavimo centrą. „Žmonės nebus apgręžti?“ – klausė žurnalistas.

„Ne, visus priimame“, – tikino pašnekovė.

Klausimas dėl nepavykusios registracijos buvo užduotas ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui.

„Dažnai būna, kad suaktyvėjus vakcinacijai ar įvedus kažkokias naujoves, būna vienas kitas strigimas. Viskas labai greitai susireguliuoja“, – teigė ministras.

„Matyt, techninės priežastys. Bet kiek žinau, daugiau viskas vyksta pakankamai sklandžiai, kažkokio antšlago nėra. Pamenu, kaip ir etapinė vakcinacija – kai pradėjome, pirmomis valandomis, pirmomis minutėmis visą laiką būna kažkoks suaktyvėjęs registravimasis. Ir kituose vakcinacijos etapuose mes tų dalykų esame turėję, bet paskui specialistai labai greitai sureguliuoja“, – situaciją komentavo A. Dulkys.

Plačiau – vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Edmundas

Šiandieną , t.y. lapkričio 19d. prie ledo rūmų eilėje prastovėjau vos ne pusantros valandos ,o kai pagaliau pavyko patekti į vidų man buvo pasakyta , jos Jonsson vakcinos nėra , visiškas chaosas , nėra jokios informacijos apie esamas vakcinas , taip kad eikit velniop su ta savo vakcinacija . jeigu nesugebat organizuoti deramo vakcinavimo ir informacijos pateikimu .

Kas autorius sito straipsnio?

Pastebejau, kad po melangingais straipsniais niekas nenori pasirasyt. Kazin kodel?

ogi

atejo setono beprociu laikai kai pasirinkimo nera nes nera proto o to nera nes nera sazines ir teisinga pasirinkima randa ne dvasios ubagai===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS