Pasiskiepijus nuo COVID-19 primygtinai siūlo pailsėti | kl.lt

PASISKIEPIJUS NUO COVID-19 PRIMYGTINAI SIŪLO PAILSĖTI

  • 5

Vaistininkai pastebi – įsibėgėjant vakcinacijai nuo COVID-19, jie sulaukia vis daugiau su tuo susijusių klausimų. Klausiama dėl galimų šalutinių skiepo simptomų – pakilusios temperatūros, galvos skausmo ar slogos.

Po skiepo atsiradusį nepageidaujamą poveikį rekomenduojama malšinti vaistais nuo skausmo ir uždegimo bei poilsiu.

Vaistininkė Jovita Juodsnukytė pataria planuojant skiepytis tą pačią dieną ar net kelias dienas neturėti didelių planų, verčiau skirti daugiau laiko poilsiui. Tai padės išvengti papildomo nerimo pasijutus prasčiau.

Dažniausiai pasireiškiantis nepageidaujamas skiepo poveikis – rankos skausmas. Pasak vaistininkės, kai kuriems žmonėms skauda tik skiepo vietoje, kiti susiduria su rankos skausmu, kurį laiką sukeliančiu nepatogumų apsirengiant ar miegant. Jeigu jaučiate stipresnį skausmą, vaistininkė pataria išgerti vaistų nuo skausmo ir uždegimo, jie padės pasijusti geriau. Vaistininkė įspėja, kad rankos skausmas gali plisti į kaklą ar pažastį ir to nereikėtų išsigąsti.

Pasiskiepiję žmonės dažnai jaučia galvos skausmą, gali atsirasti sloga ar pakilti temperatūra, tokių pojūčių taip pat nereikėtų išsigąsti ir pasitelkti vaistus, kurie būtų skirti tokiems simptomams įveikti.

"Apskritai geriausiai šalutinius reiškinius įveikti padeda ramybė, todėl tą dieną ir po jos rekomenduojame daugiau laiko skirti poilsiui, o pajutus nepageidaujamus simptomus nesijaudinti ir vartoti juos įveikti padedančius vaistus. Jeigu jaudinatės dėl jaučiamų simptomų, pasikonsultuokite su gydytoju arba vaistininku, jie padės pasijusti ramiau", – pataria farmacininkė.


6 patarimai, kaip elgtis planuojant COVID-19 skiepą ir pasiskiepijus:

1. Neprisiplanuokite daug veiklos pasiskiepijus ir leiskite sau pailsėti.

2. Pajutę nepageidaujamus simptomus, nesijaudinkite, tai normalu.

3. Namuose turėkite įprastai vartojamų vaistų nuo skausmo ir uždegimo.

4. Skiepytis vykite gerai pailsėję.

5. Nepamirškite, kad reikalingas ir antrasis COVID-19 skiepas.

6. Net ir pasiskiepijus svarbu laikytis visų koronaviruso prevencijos priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Amžiną atilsį...

VAKCINUOKIS ,DALYVAUK PASIPRIEŠINIME,V.LANDSBERGIS

TEGUL P*A*S*I*S*K*I*E*P*I*J*A VISAS S*E*I*M*A*S IR NORMALIAI DIRBA POSĖDŽIŲ SALĖJE. ARBA ATSISAKO MANDATŲ IR ALGŲ. VISIEMS MATANT

Super

Kas siūlo pailsėti medikai ar politikai .Labai daug Lietuvoje atsirado “mokslininkų “ kuri apie viską žino ,ir apie AstraZeneca , bet niekas ne sako kad efektyvumo nuo Afrikos ir Anglijos virusu tik 10%.skepites meilėj ir laukite covid19 !!! Pastatykite varnele kad jūsų pasiskiepijo! Aciu !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS